530 km. gyaloglás a Heidelbergi Kátéért

Köntös László, 2013-06-24 04:00:00

Egy különös vándor érkezett Pápára a Püspöki Hivatalba június 20-án a délelőtti órákban. Nagy hátizsákkal, a hátizsákon egy zászlóval, amelyen a Debreceni Nagytemplom volt látható, valamint ismert egyházi vezetők dedikációi. S vele volt – ahogy ő mondta - „kollégája”, egy magyar vizsla, hűséges kísérőtársa.

Mint megtudtuk, a különös vándor személyében Tóth István testvérünket, a Debrecen Nagyerdei Gyülekezet tagját köszönthetjük, aki arra vállalkozott, hogy a Heidelbergi Káté 450. évfordulójának tiszteletére gyalog megteszi az utat a Káté hivatalos elfogadásának helyszínétől (Szatmárnémeti Zsinat 1646) egészen Pápáig a Káté első magyar nyelvű kiadásának helyszínéig.

Tóth István Szatmárnémetiből 2013. május 29-én indult, s az alábbi útvonalat követve parókiákon szállt meg. A zárójelben a vendéglátó lelkipásztorok neve olvasható.

Szatmárnémeti (Korda Zoltán) - Nagykároly (Sipos Miklós) - Ömböly (Tukacs József) - Nyíracsád - Debrecen (Püski Lajos) - Hortobágy - Tiszaörs-fürdő - Kisköre - Jászkisér (Somodi Lajos) - Portelek - Pánd (Ágoston Géza) - Vasad (Király János) - Taksony - Martonvásár - Zámoly (Kohn Zsolt) - Mór (Veres Péter) - Bakonyszentkirály (Gilice Tamás) Pápa

A vendég magával hozott egy 2012-es kiadású (Kálvin Kiadó) Heidelbergi Kátét is, amelyet a címlapján Dr. Bölcskei Gusztáv a Zsinat lelkészi elnöke dedikált a számára. A Káté belső címlapján a különböző állomáshelyeken, lelkipásztorok által beírt igei üzenetek olvashatók.

A vendéget Pápán fogadta Steinbach József püspök, akinek Tóth István beszámolt a mintegy három hetes emlékútról. A püspök ugyancsak bejegyzést írt a Kátéba: „" 'Vezess engem a Te igazságodban!' (Zsoltárok 25,5)Imádsággal, tisztelettel, a továbbiakra is az Úr áldását kérve!”


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1959
Összesen 2009. június 2. óta : 40188195