Minden adományban ott van Isten szeretete

Adorján Zoltán, 2014-04-10 04:00:00

Április 4-én a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája dísztermében közvetlen hangvételű ünnepségen adta át Ékes József országgyűlési képviselő, a Magyar–Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnöke Tajvan négyezer dolláros támogatását. 

Az összeget, amelyet Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, országgyűlési képviselő közbenjárásával nyert el intézményünk, a 11. B osztály tantermének felújítására, az oktatási körülmények fejlesztésére fordítja az iskola.

Ékes József és Dr. Kovács Zoltán egyaránt hangsúlyozta, hogy Tajvan nagyra tartja Magyarország értékeit, a tajvaniak szeretettel közelednek a magyar emberek felé. Ennek jele az is, hogy Tajvan a világ egyik legnagyobb gazdasági hatalmaként megközelítőleg százezer dollárral támogatja hazánk különböző, elsősorban egyházi, intézményeit. Közöttük például a tapolcai Szent Erzsébet Óvodát, a budapesti  Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolát, ill. iskolánkat.

Az ünnepélyes eseményen a fenntartó képviselőjeként jelen volt Dr. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője.

Püspök úr megköszönte az adományt, és abbéli reményét fogalmazta meg, hogy a felújított terem átadó ünnepségén – a tervek szerint szeptemberben – Marietta Kao Liau, a tajvani nagykövet asszony személyesen is részt vehet. Püspök úr rámutatott arra, hogy ezzel a támogatással is előrébb halad a Kollégium Gimnáziumának modernizálása, amit egyéb források felhasználásával a fenntartó tovább folytat.

 Gránásiné Bácsi Tünde igazgató asszony üdvözölte a vendégeket, és köszönetét fejezte ki a nagylelkű adományért, amelyet Ékes József elnök úrtól vett át jelképesen.

Forrás: Pápai Refisek blogja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5338
Összesen 2009. június 2. óta : 40191574