Megújul a Közélet blog

Köntös László, 2014-04-14 04:00:00

Örömmel tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy alapos előkészület után megújul a Dunántúli Református Közélet c. blogunk. A blogot 2009-ben indítottuk, de csakhamar be kellett látnunk, hogy rendszeres szerzők hiányában nem igazán működik.

Viszont sokan voltak olyanok, akik jelezték, hogy elfoglaltságaik miatt heti rendszerességgel nem tudnának írni, ám ritkább időközönként szívesen. Örömmel mondhatjuk el, hogy eddig huszonhat testvérünk vállalta, hogy félévente egy-egy anyagot küld a Közéletbe. Terveink szerint minden héten, keddenként egy-egy új írás fog megjelenni. Köszönet mindenkinek, aki vállalta. Az alábbiakban közöljük az eddig jelentkezett szerzők listáját, valamint azt is, hogy kinek a cikke mikor jelenik meg. 

 

Hangsúlyozzuk azonban, hogy ez a lista nem zárt! Örömmel fogadunk további szerzőket!

Sokan kérdezték, hogy milyen témákkal lehet jelentkezni. Nos, bármilyen témával, ami a szerző véleménye szerint az egyházi nyilvánosság figyelmére igényt tarthat. Nem kívánjuk előre meghatározni, hogy egy-egy cikk miről szóljon. A Közélet egy vélemény-blog, ami azt jelenti, hogy az itt megjelenő írások - nem sértve hitvallásos alapelveinket, egyházunk jó rendjét, írott és íratlan erkölcsi szabályait – egy-egy nézőpontból kifejtett véleményt fejeznek ki sokakat, vagy akár mindnyájunkat érintő témákban. Külön köszönjük, hogy ezt a nem hivatalos vélemény-oldalt egyházkerületünk püspöke, Steinbach József is támogatja, sőt jelezte, hogy időnként ő is szívesen bekapcsolódik egy-egy írással.

Nagyon reméljük, hogy egy ilyen fórum, azon túl, hogy tovább csiszolja vitakultúránkat, hozzájárulhat a nyilvános egyházi párbeszéd gazdagításához, s az építés és épülés áldott eszköze lehet.

Köntös László

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9480
Összesen 2009. június 2. óta : 39863237