Végső búcsút vettek Dr. Korsós Bálinttól

Búzás Borbála, 2014-07-22 08:12:18

Gyászistentiszteleten vettek végső búcsút Dr. Korsós Bálinttól július 20-án, Debrecenben a Verestemplomban. A Dóczy Gimnázium igazgatója hosszú betegség után július 10-én adta vissza lelkét Teremtőjének. 

"Nagyon szeretni való ember volt!"- mondta Korsós Bálintról igehirdetésében a Tiszántúli Református egyházkerület püspöke. Bölcskei Gusztáv prédikációjában hangsúlyozta: Korsós Bálint egy megszólító és megszólítható ember volt, bármikor meg lehetett keresni és mindenkor szólni tudott szeretteihez, barátaihoz, kollégáihoz és tanítványaihoz is, éppen ezért volt jó pedagógus, aki mindvégig tudta, hogy megszólító és megszólítható Istenünk van, aki kihoz minket a halálból, és az örök életet adja nekünk. 

A gyászistentiszteleten a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának igazgatójától az intézmény dolgozói és tanulói nevében Ilyés Ilona, igazgatóhelyettes búcsúzott, a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Kollégium nevében Köntös László, egyházkerületi főjegyző, a barátok nevében Mile Lajos, országgyűlési képviselő, a Debrecen- Kossuth utcai Gyülekezet és Presbitérium nevében Derencsényi István, egyházkerületi főjegyző mondott búcsú beszédet. 

Dr. Korsós Bálint igazgatót a gyászistentisztelet után Noszvajon helyezték végső nyugalomra.

A temetési szertartáson a Debreceni Református Kollégium intézményeinek nevében dr. Fekete Károly, a Kollégium Igazgatótanácsának elnöke búcsúzott, míg az egykori tanítványok nevében Bagdán Zsuzsanna, újságíró, a Debrecen-Kossuth utcai Gyülekezet bibliakörének nevében Tóth-Mihala Veronika, lelkipásztor.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4829
Összesen 2009. június 2. óta : 40191065