Újulunk... - Templomfelújítás Lepsényben

Szücs Sándor, 2014-09-02 04:00:00

„Az Úr csodásan működik…” - Gyülekezetünknek ez a sor, ez az ének az elmúlt években szinte mottójává vált. De nem csak a távolabbi múltunkat jellemezte ennek a pár soros dicséretnek a hitvallása és reménysége, hanem a benne megnyilvánuló bizonyosságot tapasztalhattuk meg az idei esztendőben, az eddig eltelt hónapokban.

 

 Isten valóban egy csodálatos, gondviselő Atya, Aki szeretettel vesz körül bennünket. S igen, az Ő szeretetét nem mindig a nekünk kedvezőnek és kényelmesnek tűnő dolgokban tapasztalhatjuk meg, mert többször elég nehéz eszközökkel, súlyosabb terhekkel formál bennünket. Tapasztalhattunk mindegyikből az eltelt fél év során.

A tavalyi év őszén már megkezdődtek templomunk felújításának munkálatai, ahogyan hírt is adtunk korábban róla. Most viszont tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy végeztünk. Illetve az első templomfelújításra fordítandó pályázati munkát befejeztük.

Gyönyörű eredménye lett, hiszen nem csak a Fő utca felöli, ún. homlokzati rész újult meg a templom épületén, hanem a torony is teljes egészében és a tetőt is lecseréltük. Üdítő látvány így az épület még akkor is, ha a templomhajó külső ás belső felújítása majd csak ezek után fog sorra kerülni valamikor. Egy évvel ezelőtt még talán elképzelni sem tudtuk, hogy mára milyen csoda áll majd előttünk. S talán azt sem sejtettük egészen, hogy eddig az állapotig milyen utat fogunk bejárni. Mert, meg kell ezt vallanunk, nem volt könnyű ez az időszak több szempontból sem. Ahogyan más nagy munkát vállaló közösség életében jelentkeznek ilyenkor nehézségek, úgy a mi napjaink is olykor – olykor feszültséggel teltek el. De többször megfogalmazódott közöttünk a megnyugvás perceiben, hogy nem a saját érdekeink vagy sérelmeink a fontosak, hanem a közös célunk és reménységünk, hogy mielőbb felújuljon Dunántúl egyik legszebb, legnagyobb vidéki temploma. Isten pedig – ahogyan oly’ sokszor tette már – meghallgatta fohászainkat, ránk tekintett reménykedésünkben.

Csodálatos Urat szolgálunk Testvéreim, erről bizonyosodhattunk meg most is. S az Úrba vetett bizalmunk még inkább erősödött mindannyiszor, amikor segítő szándékot, testvéri együttérzést, mellénk állást tapasztaltunk meg. Ennek eredménye lett, hogy a betervezett felújítási munkálatokon túl, templomunk tornyában működő toronyóránk is van, s istentiszteleti alkalmainkon az új orgonánkon kísérhetjük a dicséreteket. Igen testvéreim, az Úr csodásan működik, szeretete soha nem szűnik meg, még ha sokszor az Ő útjai rejtve is vannak előttünk…

Forrás: A Lepsényi Református Egyházközség honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 16451
Összesen 2009. június 2. óta : 39881022