A Pápai Gyűjtemények a Budai Várban

Halászné Kapcsándi Szilvia, 2014-09-03 04:00:00

Augusztus utolsó hétvégéjén a Pápai Református Gyűjtemények csodálatos helyszínen, a Budai Vár Savoyai teraszán, a Főszezon 2014 elnevezésű kiállításon vett részt, Pápa város turisztikai palettáját színesítve. 

A patinás helyszínen, immár 8. alkalommal megrendezett esemény idei díszvendége, a 800 éves Pápa volt. A kétnapos rendezvényen komoly hangsúlyt kapott a város, és annak évszázadok óta híres intézményeinek bemutatkozása, népszerűsítése. Az Eszterházy Kastély, a Kékfestő Múzeum és a Pápai Református Gyűjtemények mellett a Várkertfürdő és a Pápai Hús is reflektorfénybe került. 

Gyűjteményünk elsődleges célja az állandó kiállításainkon bemutatott szakrális, és kulturális értékeinkre, valamint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő múzeumpedagógiai foglalkozásainkra való figyelemfelhívás volt. Így ezúttal a Kékfestő Múzeummal közösen, rendhagyó módon Kézműves Játszóház keretében igyekeztünk felkelteni a gyermekek, családok, hazai és külföldi turisták érdeklődését. A főváros legszebb panorámájával rendelkező helyszínen megrendezett turisztikai és gasztronómiai kiállítást az utolsó nyári hétvégén több ezren keresték fel.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 14173
Összesen 2009. június 2. óta : 40184475