REND perselypénzek a Rafajnaújfalui Református Templom felújítására

Dr. Huszár Pál, 2014-09-08 04:00:00

Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét.” (Gal 6, 2.) A közös teherhordozás nemes példáját gyakorolhattuk Istenünk segedelmével, amikor meghallottuk a Refajnaújfalui Gyülekezet segélykérését temploma renoválásához. Éppen az őrségi REND idején jutott el hozzánk a kérés híre, amelynek hallatán elhatároztuk, hogy a záróistentisztelet perselypénzével a szükséget szenvedő gyülekezet segítségére sietünk.

Erre vonatkozó felhívásunk a Magyar Televízió által is közvetített záróistentiszteletünkön is elhangzott, amint az személyes látogatásunk során kiderült, innen értesültek rafajnaújfalúi testvéreink az örömhírről. Konkrétan az ottani lelkipásztor kórházban fekvő felesége hallotta meg először, örömkönnyeivel küszködve azonnal telefonált férjének, és mindketten sírtak őszinte örömükben. Ők ugyanis nem tudták, hogy segélykérésüket éppen a Dunántúli Egyházkerületünkhöz továbbította főgondnokuk, Nagy Béla, aki személyesen is jelen volt a REND legfontosabb eseményein, de az otthoni veszélyhelyzet hírére az istentisztelet időpontjában már útban volt hazafelé.

Őriszentpéteri istentiszteletünk több ezer főnyi résztvevőnek volt füle a hallásra, és megszívlelte a valóban méltányolandó kérést, így egymillió Forint feletti összeg gyűlt össze, amelyet Egyházkerületünk másfél millióra egészített ki. Ezt az összeget nyújthattuk át augusztus 24-én Nagy Béla főgondnok-testvéremmel és Rácz Péter munkatársammal együtt a segélykérő gyülekezet gondnokának és lelkipásztorának. Gondnok testvérünk a meghatottságtól, a szívbéli örömtől nem tudott megszólalni, csak egy kézfogással és egy testvéri öleléssel tudta kifejezni háláját.   

A Szentírásból tudjuk és valljuk is, hogy „a jókedvű adakozót szereti az Isten.” Megsegített hit- és nemzet-testvéreink háláját és szeretetét is megtapasztalhattuk. Igaz szeretettel hívják és várják Egyházkerületünk küldöttségét a várhatóan hamarosan megtartható hálaadó istentiszteletre, ugyanis az Egyházkerületünk által ajándékozott összeg meglátásuk szerint éppen elegendő a még hátralévő felújítási munkák finanszírozására. Az Úristennek legyen érte hála, hogy segíthettünk Kárpát-aljai testvéreinknek!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 23., Tuesday,
Béla napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7103
Összesen 2009. június 2. óta : 40220899