Ars Sacra Fesztivál a Pápai Református Gyűjteményekben

, 2014-09-09 04:00:00

Rendhagyó kulturális eseményre invitáljuk a Dunántúli Református Egyházkerület tagjait, lelkészeket, családokat, hittanos és gyülekezeti csoportokat 2014. szeptember 20-án a Pápai Református Gyűjteményekbe. 

 

Intézményünk idén első alkalommal csatlakozott a ma már országos méretű programsorozathoz, amely a keresztyén kultúrkörhöz tartozó művészeti alkotásokat, szakrális kiállításokat mutat be. Felhívja a figyelmet azokra a kulturális értékekre, amelyeket az egyházi intézmények őriznek. 9–18 óráig ingyenes lehetőséget kínálunk a múzeum látogatására, 14 órától rendhagyó módon dr. S. Lackovits Emőke néprajzkutató „Református egyházművészet” címmel tart tárlatvezetéssel egybekötött előadást. 

Megismerkedhetünk a liturgikus tárgyak történetével, a magyar református egyházra jellemző sajátos díszítőművészettel, a díszítések szimbolikájával, bibliai összefüggéseivel. 15–18 óráig bibliai jelképeket ábrázoló plaketteket (nyakláncot) készíthetnek látogatóink, múzeumi kézműves foglalkozás keretében.

Ugyanezen a napon tartják országszerte a nyitott templomok napját, így a Pápai Református Egyházközséggel karöltve 12–18 óráig lehetőség nyílik a református templom és a templom tornyának látogatására is.

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt!

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 25., Thursday,
Márk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 17174
Összesen 2009. június 2. óta : 40264490