Családi nap volt Mihályházán

Pátkai Ádám Sándor, 2014-09-15 04:00:00

Augusztus 15-én délután a Mihályházi Református Ifjúság családi délutánra hívta a gyülekezet tagjait. A rossz idő ellenére is jöttek a vendégek és kivették részüket a játékból.

 Ismét megindult a verseny, már második éven a Vitézlő Főács címért. Próbákat kellett teljesíteni, hogy minél több pontot szerezzenek a családok. Aki minden próbát teljesített, felmászhatott a rúdra, az áldomáshoz szükséges borért is, honnan egy-egy ige hangzott el. Az idei év Vitézlő Főács-cím birtokosa a Nyulász-család lett. Gratulálunk Nekik!

Este ismét előadásra készültek az Ifjak: „Nem egy nemzet itt a nép”. Ám sajnálatos módon az Úrnak mások voltak a tervei. Az időjárás ismét közbeszólt. A megjelent, nagyszámú nézőközönségnek muszáj volt elhagynia helyét, így a színpadról is levonult, a csalódott gyermeksereg.

Azonban másnap újult erővel jelentek meg a parókián a ’gyermek-művészek’, hogy mikor adhatják elő újra. Az esőnap augusztus 19-e lett. Félelemmel teltek a napok az időjárás miatt, ám az Úrnak tetszett a gyermekek, szüleik és felkészítőik kitartása és akarata, ezért jó idővel ajándékozott meg minket. Az előadás ismét nagy sikert aratott.

Mindeközben a 200 éves templomtoronyban az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából kiállítást is megnyitottunk, és látogathatóvá tettük, emlékezve a Mihályházi Hősökre. Köszönet illeti a Pápai Huszáregyesületet, akik tablókat és képeket bocsátottak rendelkezésünkre, valamint a Pápai Református Gyűjteményeket, akik szintén hozzájárultak ennek a kiállításnak a megvalósításához. Augusztus 17-én ünnepi istentiszteleten emlékeztünk meg az elesettekről. Hála és Köszönet a Hősöknek!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 24., Wednesday,
György napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 20368
Összesen 2009. június 2. óta : 40244562