A hálaadás ideje Lepsényben

Szűcs Sándor, 2014-09-19 04:00:00

A Lepsényi Református Egyházközség csodálatos ünneplésre, hálaadásra hívogatott 2014. szeptember 13 - án. Ugyanis a gyülekezet hosszabb ideje fontolgatott elképzelése vált részben valóra azzal, hogy a templom tornya, Fő utca felőli homlokzata és teteje megújult.

 Délután 15.00 órakor szóltak a harangok, s elkezdődött az Istentisztelet az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola Fúvószenekar szolgálatával. Isten Igéjét a 90. zsoltár alapján Főtiszteletű Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette, de az istentiszteleti szolgálatban részt vett Köntös László, egyházkerületi főjegyző és Imre Bálint, a Mezőföldi Református Egyházmegye esperese is. Hálaadással emlékezett a gyülekezet az elmúlt időszakról, a megvalósult munkákról és az előzőleg eltervezett pályázat mellett még szinte ajándékul kapott lehetőségekről. Jelesül: a II. világháború után ismét működő toronyóra van a templomban a helyi önkormányzat jóvoltából, és ismét orgonaszó kísérheti az istentiszteleti énekeket.

Isten kegyelmét érezhettük abban, hogy a részleges felújítás végbe ment Dunántúl legnagyobb vidéki templomában, a mi gyönyörű református templomunkban. „Az Úr csodásan működik..." - énekelte az Istentisztelet közben az Esthajnal Nyugdíjasklub énekkara. Igen, az Úr csodálatos működése volt érezhető az életünkben, s reméljük a további áldásait a következő időkre is. Szinte himnuszunkká vált ez a dicséret, hiszen amikor csak terveztük a felújítást, még abban sem voltunk biztosak, hogy egyáltalán sikerrel tudjuk - e a pályázatot benyújtani. S mégis sikerült elnyernünk a közel harminc millió forintot a Darányi Ignác terv keretében. Éppen így az eszközbeszerzéses pályázat útján megkaphattuk a kétmillió forintot is. Így lett új orgonánk, nagy teljesítményű fűkaszánk és tizenöt új tárgyalószékünk.

A pályázati úton elnyert összegek mellett a felújítás és a különböző eszközök beszerzése úgy valósulhatott meg, hogy nagyon sok testvérünktől kaptunk kisebb - nagyobb összegű támogatást. Talán fel sem lehetne őket úgy sorolni, hogy teljes listát adjunk róluk. Viszont Lepsény Nagyközség Önkormányzatának képviselő testületét mindenképpen meg kell említeni, hiszen az ő egyhangú szavazatuk alapján cseréltük kii a toronyóránkat. „Az Úr csodásan működik..." Ezt tapasztalhatta a lepsényi református gyülekezet, s ezt tapasztalhatja mindenki, aki hittel bízza rá magát, az egész életét az Úr Istenre!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7018
Összesen 2009. június 2. óta : 39860775