Ezt a világot kell megőrizni

, 2014-09-30 04:00:00

A teremtésvédelem iránt elkötelezett gyülekezetek munkáját díjazták a Teremtés Hete idei nyitó istentiszteletén, mely egyben az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat magyarországi nagygyűlésének megnyitója is volt - a Református.hu beszámolója.

Különleges ökumenikus istentiszteletet tartottak szeptember 28-án délelőtt a balatonboglári evangélikus templomban. A magyarországi egyházak több-kevesebb ideje foglalkozni kezdtek a keresztény ember felelősségével a teremtett világ iránt, s munkacsoportjaik egymással is felvették a kapcsolatot. Ebből az összefogásból született a Teremtés Hete: a résztvevő egyházak 2009 óta minden év szeptember utolsó és október első vasárnapja között hálaadásra hívnak a teremtett világért és annak védelmére buzdítanak.

Az idei teremtésünnep megnyitójának különlegességét az adta, hogy az egyben az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat (ECEN) tizedik nagygyűlésének megnyitója is volt. Európa több mint húsz országából száznégy delegált érkezett Magyarországra, hogy részt vegyen az Európai Egyházak Konferenciája nemzetközi teremtésvédelmi hálózatának találkozóján. A szeptember 27. és október 1. között Balatonszárszón zajló konferencia résztvevői azzal foglalkoznak, mi az egyházak szerepe a klímaváltozás okozta ökológiai krízisben.

A beszámolót - melyben arról is olvashatnak, hogy a Tatai Református Egyházközség Ökogyülekezeti díjat kapott - a www.reformatus.hu oldalon olvashatják el.

Forrás: www.reformatus.hu


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 14807
Összesen 2009. június 2. óta : 40185111