Nyitottság és határozottság

, 2014-10-22 18:36:04

Az egyházaknak a határtalan krisztusi szeretetből fakadó nyitottságra, ugyanakkor szelíd határozottságra van szükségük a 21. században a hiteles szolgálathoz – hangsúlyozta Steinbach József püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke október 19-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott reformációi gálaesten - a Református.hu beszámolója.

„Én és az én házam népe az Urat szolgáljuk" – idézte Steinbach József református püspök Józsué szavait (Józs 24,15) köszöntőjében. A MEÖT-elnök az ószövetségi igéhez fűződően elmondta: Isten Igéje nyitott, felszabadító evangélium, amely az életöröm ajándékával gazdagít minket; ugyanakkor a lényegi kérdésekben, mint az élet és a halál, a jó és a rossz, az idegen istenek és az élő Isten dolgában határozott döntésre hív minket.


A videófelvételt az Evangélikus.hu portál készített - a további felvételeket ide kattintva tekintheti meg. 

Az egyházi vezető úgy véli, a 21. századi egyház számára éppen ez a kihívás: miként lehet a határtalan krisztusi szeretet nyitottságának megtestesítője, de ugyanakkor a lényegi kérdésekben szelíden határozott. Steinbach József szerint Józsuéhoz hasonlóan halaszthatatlan, egyértelmű és példamutató döntést kell hoznunk, ugyanakkor tudnunk kell, hogy Isten előbb szeretetett minket, ő már döntött mellettünk, és ezt Krisztus áldozatában közölte velünk. – Ez a bizonyosság megtanít minket szeretni, megbocsátani, mert kiűzi belőlünk a félelmet, és megtanít a szelíd, határozott, hiteles szolgálatra is – tette hozzá a református püspök.

A beszámolót teljes terjedelmében elolvashatja a www.reformatus.hu oldalon.

Forrás: www.reformatus.hu; www.evangelikus.hu


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6073
Összesen 2009. június 2. óta : 39859830