"Az első oskoláért"-díj kitüntetettje 2014-ben Nagy Csaba, a Somogyi Református Egyházmegye esperese

Kovács József, 2014-10-24 16:10:00

A Kálvin-konferencia ünnepi istentiszteletén adták át a Somogyi Református Egyházmegye képviselői "Az első oskoláért"-díjat.

A kitüntetést Nagy Csaba lelkipásztor, a Somogyi Református egyházmegye esperese vehette át, aki somogyi lelkészként, egyházkerületi és egyházmegyei tisztségviselőként egyaránt a csurgói iskolát támogató, azért fáradozó hűséges munkásként dolgozott és dolgozik.

Laudációját Bellai Zoltán püspöki főtanácsos, egykori díjazott mondta ela díjat az egyházmegye nevében az Igazgatótanács elnöke, Fejér István és Csanádi József főgondnok adták át.

A kitüntetést iskolánk alapításának 220.évfordulója és az újraindulás 20.évfordulója alkalmából alapította a fenntartó, azzal a céllal, hogy évente adományozza azoknak a személyeknek, akik életükkel, munkájukkal iskolánk, a Csokonai Vitéz Mihály által is megénekelt "első oskola" működéséért, fennmaradásáért és jövőjén sokat fáradoztak.

2012-ben Bellai Zoltán és Szászfalvi László református lelkészek vehették át a díjat.

2013-ban Polaneczky Ottó tanár úr kapta, fájdalom, hogy posztumusz elismerésként. Az év másik díjazottja az iskolánkat támogató detmoldi (Németország) gyülekezet képviseletében is munkálkodó Buhrig házaspár, Ute és Paul Otto Buhrig

 2014-ben az iskolát fenntartó Somogyi Református Egyházmegye egyházmegyei tanácsa egyhangú szavazással adományozta a díjat, még pedig úgy, hogy a kitüntetett előtt mindezt teljes titokban tartotta! 

Forrás: www.csvmrg.hu



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5988
Összesen 2009. június 2. óta : 40192224