A ciklus utolsó egyházkerületi közgyűlése

, 2014-11-19 13:03:45

Ünnepélyes légkörben tartotta a ciklus utolsó közgyűlését a Dunántúli Református Egyházkerület a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében.

A Lentulai Attila esperes igeolvasásával és imádsággal kezdődő, Dr. Huszár Pál által megnyitott közgyűlés megemlékezett a hetven éve elhunyt, zsidó származású nagyszerű tanáremberről, irodalmárról, a református nőnevelő-intézeti igazgatóról dr. Kőrös Endréről.  Köntös László főjegyző, Kránitz Zsolt levéltáros Dunántúli Református Lapban megjelent cikke alapján ismertette Kőrös Endre életét és feleségével közös halálának tragikus körülményeit, Csöngedi Nikolett másodéves teológus pedig a költő “Búcsú” című versét szavalta  A közgyűlés közössége Isten iránti hálaadással egyben bűnvallással helyezte el a kegyelet koszorúit a Nátus falán levő emléktáblánál.


A közgyűlés a Pápai Református Teológiai Akadémia rektorának, Dr. Vladár Gábornak előterjesztésére megerősítette három teológiai oktatónak Dr. Szabó Elődnek, Dr. Balla Ibolyának és Dr. Németh Tamásnak határozatlan időre szóló kinevezését.


A közgyűlés ünnepi istentisztelettel folytatódott a Pápai Református Templomban, ahol hat lelkipásztor felszentelésére és a Pro Pannonia Reformata díjak átadására került sor, az istentiszteletről külön beszámolót olvashatnak.

Fénykép: Hanula-Csordás Dóra


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4778
Összesen 2009. június 2. óta : 39858535