Székesfehérváron találkoztak a mezőföldi fiatalok

Balla Beáta, 2014-12-08 15:45:51

2014. november 15-én Székesfehérváron került megrendezésre a fiatalok által igencsak közkedvelt találkozó, a MERIT. Szép számban gyűltek össze fiatalok és persze felnőttek is, hogy a Piliscsabáról érkezett Hajdú Zoltán misszió vezetőtől meghallgathassák az Úr üzenetét és felüdülhessenek kicsit a felgyorsult hétköznapok után. 

Ez a lelki felüdülés nem is maradt el, hiszen a szolgáló a 23. zsoltárt, A jó pásztor példázatát tárta elénk, számomra egy teljesen új megközelítésből. A mindennapi életünkre levetítve jelent meg a történet, és az olyan időszakokra kaptunk választ, amikor elcsüggedtnek és reményvesztettnek érezzük magunkat. A jó pásztor példázata ezekre a lelkiállapotokra nagyszerű gyógyír, hiszen biztosít minket arról, hogy Jézus, mint a jó pásztor mindig ott van juhai mellett, őrzi az övéit, és akkor is tárt karokkal várja őket, amikor eltévednek, és inkább saját fejük után mennek. Az alkalom egy videó megnézésével zárult, melynek fő üzenete az volt, hogy egy pásztor mennyi mindent képes megtenni juhai jólétéért úgy, hogy közben egész életét odaszánja nekik. Végezetül egy igével zárnám soraimat, biztatva mindenkit arra, hogy kövesse A jó pásztort, hiszen Ő annyira szeret minket, hogy az életét is odaadta értünk:

 

„Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, ahogyan az Atya ismer engem, én is úgy ismerem az Atyát: és én életemet adom a juhokért.” (János 10, 14- 15)

Forrás: Mezőföldi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 11906
Összesen 2009. június 2. óta : 40182206