Cigánymisszió - konferencia és pályázati lehetőség

, 2015-01-21 04:00:00

Az Országos Református Cigánymisszió a „Kiengesztelődés a népek között” konferenciára és a HEKS pályázati lehetőségére hívja fel figyelmünket.

„Kiengesztelődés a népek között” konferencia 

A Magyarországi Református Egyház szervezésében idén februárban hazánkba érkezik Rhiannon Lloyd és munkatársa, hogy megtartsa a „Kiengesztelődődés a népek között” című konferenciát, amely felmutatja a hit szerepét az etnikai konfliktusok ütötte sebek gyógyításában, a megbocsátásban és a megbékélésben. 

A generációról generációra átörökített feszültségek, távolságtartás, bizalmatlanság gyakran terhelik kapcsolatainkat más etnikai háttérrel rendelkező testvéreinkkel. E mögött lehetnek rossz tapasztalatok, de lehetnek akár kimondott, akár rejtett előítéletek is. Az etnikai konfliktusok által okozott sebek gyógyulását elősegítő műhely célja, hogy gyógyulást, kiengesztelődést és felszabadulást hozzon közösségeinkbe, hogy az etnikai, vagy más okok miatti távolságtartás, keserűség feloldódjon és így hitelesen tudjunk egymás felé szolgálni. A konferencia segítséget kíván nyújtani a keresztyén vezetőknek a gyógyulás és megbékélés közvetítésére.

Helyszín: SDG Családi Hotel és Konferencia Központ - Balatonszárszó

Időpont: 2015. február 25–28.

Jelentkezés, további információ: ciganymisszio.reformatus.hu/v/kiengesztelododes-a-nepek-kozott-konferencia/

***

Újra lehet a HEKS-nél pályázni roma fiatalokat támogató projektekkel

A pályázat kizárólag a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteinek szól, célja olyan tanoda-típusú és (vagy) az életkészségek erősítését szolgáló programok támogatása, melyek a 0-18 éves hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű és elsősorban cigány gyermekek és fiatalok felzárkózását, társadalmi beilleszkedését és készségfejlesztését segítik.
Hazánkban a svájci protestáns segélyszervezet, a HEKS támogatásával már nyolc gyülekezetben folyik olyan program, amely a roma gyerekek, fiatalok tanulását, társadalmi beilleszkedését segíti, megismerteti őket a keresztény értékrenddel, közösségi alkalmakat szervez a számunkra. A HEKS Magyarországra vonatkozó programjában további források állnak rendelkezésre, hogy idén is 4-5 gyülekezet bekapcsolódhasson ebbe a munkába.

További információ és pályázati csomag elérhető a református cigánymisszió honlapján: ciganymisszio.reformatus.hu

 

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1460
Összesen 2009. június 2. óta : 40171753