A Gyökössy Intézet akkreditált tavaszi kurzusai

, 2015-02-27 11:34:03

A Gyökössy Intézet tavasszal két akkreditált kurzust hirdet meg a lelkésztovábbképzés keretében.

Börtönlelkészek továbbképzése: kiégés felismerése, kezelése a börtönlelkészi szolgálatban

A börtönlelkészi munka speciális egyházi missziói terület. A börtönlelkész számára az emberek megszólítását, lelkészi, lelkigondozói segítését meghatározzák az intézeti körülmények, a fogvatartottak helyzete. Ő mindig a “Segítő!”, meghallgató szándékkal érkezik és már a jelenlétével is ad, rajta keresztül bejön a külvilág, létrejön egy “más kapcsolat”. A segítő hívatásokban, többek között a börtönlelkészi munkában törvényszerű, hogy bizonyos idő után elfárad az ember, a munkája többet kivesz belőle, mint amennyit kap. Ha idejében nem ismerjük fel a kiégés jeleit, testi – lelki kifáradáshoz, kimerültséghez, fásultsághoz vezethet. A kurzus célja, megismertetni a résztvevőkkel a kiégés okait, folyamatát, megelőzését, gyakorlatban alkalmazható általános és egyéni mentális, spirituális kezelési lehetőségeit.

Kurzusvezető: Tóth János (Gyökössy Intézet)

Képzés időpontja, helyszíne: 2015. április 22 -24. Budapest, Börtönmissziós Központ (Felsőcsatári út)

Jelentkezési határidő: 2015. április 10.

Bővebb információ, jelentkezés: www.gyokossyintezet.hu

E-mail: thjs@gyokossyintezet.hu

 

Házaspárok és családok lelkigondozása: házassági, családi konfliktusok 

 “A szeretet cselekvést jelent” (Alfons Vansteenwegen)

A lelkészi munkában szinte mindennaposak a házassági és családi segélykérések. Gyakran a családlátogatások során kerülnek elő a nehéz emberi helyzetek, vagy a gyülekezeti tagok személyesen keresik fel a problémáikkal a lelkészt, vagy a gyülekezeti hittan, iskolai vallásórákon észlelik a gyerekeken “otthon baj van..”. A gyakorló lelkész egy bizonyos pont után eszköztelenné és tanácstalan lesz, vajon mit is lehetne tenni, hol és kitől kellene segítséget kérni? Nem minden esetben jelent megoldást a bajban lévők tovább küldése, sokszor egyéni vagy anyagi megfontolásból el sem jutnak a párok, családok a megfelelő szakemberhez. Ezért szükséges magának a lelkésznek is ezen a területen tájékozódnia, ismereteit bővítenie és nem utolsó sorban a lelkigondozói beszélgetéshez kapaszkodó pontokat találnia. A kurzus elméleti és gyakorlati blokkokból áll, melynek során a résztvevők ránézhetnek a saját eseteikre és személyes élettörténetükre.

Kurzusvezetők: Dr. Komlósi Piroska pszichológus, családterapeuta kiképző, Fodorné Ablonczy Margit ifjúsági lelkész, családterapeuta

Jelentkezési határidő: 2015. május 01.

Képzés időpontja, helyszíne: 2015. május 12-14. Budapest

Bővebb információ, jelentkezés: www.gyokossyintezet.hu

E-mail: thjs@gyokossyintezet.hu


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6037
Összesen 2009. június 2. óta : 39859794