„Éltet-Ő" kiállítás Dadon

Kovácsné Gombos Tímea, 2015-03-11 15:41:11

Március első vasárnapját a református egyházban a Biblia vasárnapjaként tartjuk számon. Ebből az alkalomból évek óta rendhagyó programokat szervezünk nem csupán a dadi és bokodi gyülekezetünk és református általános iskolánk részére, hanem tágabb körben az érdeklődő közösség számára is.

Célunk, hogy ezekkel a rendezvényekkel megemlékezzünk a Biblia jelentőségéről, üzenetét közel hozzuk a diákokhoz, látogatókhoz, azt megszerettessük a ma emberével.

Állandó része ennek a programsorozatnak egy interaktív kiállítás, amely tavaly pl. elsősorban a Szentírás előállításának körülményeibe avatta be a résztvevőket, számos érdekességet is megtudhattunk arról, mitől is olyan különleges könyv több, mint 2000 éve a Biblia.

Az idei rendezvényünknek a címe: „Éltet-Ő" kiállítás. Szeretnénk különféle módon megértetni a látogatókkal, hogy miért is olyan fontos, hogy mindennapjaik része legyen a Szentírás, valamint konkrét segítséget nyújtani annak használatában, hogy megtapasztalhassák, hogy Isten üzenete hozzájuk is szól, számukra és élő és éltető, emberi életek formálódnak, újulnak, gyógyulnak általa. Több, mint egy könyv.

 

Köztudott, hogy míg az auditív élmény 20%-al, a vizuális élmény 30%-al, az audivizuális élmény 50%-al befolyásolja az ismeretszerzés hatékonyságát, addig abban az esetben, ha valaki aktívan, cselekvőként vesz részt ebben a folyamatban, addig ez az eredmény 90%-ra tehető. Éppen ezért ez egy rendhagyó kiállítás, ahol a látogató nem csupán szemlélője, hanem résztvevője is annak. Személyes döntések, játék és komoly, életre szóló megtapasztalások vártak azokra - minden korosztályból -, akik elfogadták a meghívást.

 

Egy olyan gyűjteményt is szeretnénk közkinccsé tenni, amely minél több, Igékkel ellátott hétköznapi, használati tárgyat mutatna be. Célunk ezzel annak az üzenetnek az átadása, hogy Isten Igéje nem csupán a templom falak közé való, hanem Ő szava és Lelke által igen is része a mi mindennapjainknak.

 

Bízunk benne, hogy sokak megtapasztalásává válik, hogy „Éltet - Ö".

 Forrás: A Tatai Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6537
Összesen 2009. június 2. óta : 39871100