Vissza a kezdetekhez… - Veszprémi presbiterek és szolgálók csendes napja

Závodi Zsuzsanna, 2015-03-26 08:36:15

A Veszprémi Református Egyházközség gyülekezetének presbiterei és szolgálói Závodi Zsuzsanna lelkipásztor vezetésével csendes napon vettek részt a tavasz első napján.     

A reggeli gyülekező után útnak indultunk. A cél Dudar település volt, ahol a helyi lelkész, Kálmán István és felesége már várt bennünket, majd rendelkezésünkre bocsátották a gyülekezeti termet. 

Közös imádságot és áhítatot követően beszélgetést kezdtünk gyülekezetünk missziójáról, egyéni és közös gyülekezeti feladatainkról David Bosch: Paradigmaváltások a misszió teológiájában című könyve,és a gyülekezetben végzett gyakorlati tapasztalataink  alapján. 

Rövid szünet után Bibliaséta következett, melyben párosával indult útnak mindenki, hogy egy rövid időt együtt töltsön egy szolgálótársával és Isten igéjével.(Máté 13. 1-30)

Ebéd után pedig közös sétára indult a csoport a közeli erdőbe, ahol a folyó partján szép napsütéses időben elénekeltük a 42.zsoltárt,majd visszatérve a gyülekezeti terembe rövid bibliadráma és lelkipásztori áldás után útnak indultunk hazafelé.

Békesség, testvéri szeretet, összetartozás, közös célokhoz való erő, amivel gazdagodtunk Isten igéje, Szentlelkének jelenléte által ezen a tavaszkezdő,böjti csendes napon.

 „Hálát adok a Krisztus Jézusnak, a mi Urunknak,aki megerősített engem,mert megbízhatónak tartott,amikor szolgálatra rendelt.”   1 Tim 1.12

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 14511
Összesen 2009. június 2. óta : 39879082