A kocsi iskolások látogatása Madaron

Beke Ferenc, 2015-05-06 11:11:08

Április 30-án tartották az Édes Gergely napokat, amelyre a szomszédos településeken túl az iszkaszentgyörgyi iskolát és tanulóinkat is meghívták.

Látogatás Madaron

Kocs testvértelepülése a felvidéki Madar község, 2008-ban létesült a kapcsolat. Testvériskolánk ebből adódóan az Édes Gergely Magyar Tanítási nyelvű Alapiskola. Nyolcadik esztendeje tart az együttműködésünk, rendszeresek találkozásaink.

Április 30-án tartották az Édes Gergely napokat, amelyre a szomszédos településeken túl az iszkaszentgyörgyi iskolát és tanulóinkat is meghívták. A tanulmányi versenyre a tanulókon kívül eljött Roboz Péter lelkipásztor, Bódis Jánosné volt polgármester asszony, Bottlik Bálint alpolgármester, Kontráné Madari Piroska, Hercegné Bondor Márta tanárnők és Beke Ferenc igazgató.

A záró ünnepi napon két megmérettetésen vettünk részt.

A műveltségi vetélkedő „Szeretlek Felvidék!" címmel zajlott. Témája, ahogy a címből is következik a Felvidék történelme, irodalmi személyiségek, a tájegység természetföldrajzi helyzete volt. Csapatunkat Bencze Bernadett, Lantai Gergő és Komlósi Klaudia alkotta. A vetélkedőre sokat készültek a gyerekek, de a játékban óriási szerepe volt a tudás mellett a szerencsének is. Jó kezdés után a csapat végeredményben a középmezőnyben végzett.

A vetélkedővel egy időpontban zajlott az „Édes Gergely Énekverseny" is. A felvidéki és a magyarországi iskolákból több mint 50 énekes nevezett. Két szabadon választott magyar népdalt kellett előadni a gyerekeknek. Az énekverseny kezdetén hangulatos tekerőlant bemutatót tartott a zsűri egyik tagja, Katona István népzenész és néprajzkutató. Vidám hangulatú közös énekléssel kezdődött a verseny. A kocsi énekesek a következők voltak: Harangozó Kinga, Gerencsér Réka 3. osztály, Baranya Laura 4. osztály, Csonka András, Lévai Laura és Lukács Gréta 6. osztályos tanulók. A versenyben minden énekes szépen, hiba nélkül énekelt. Gerencsér Réka saját kategóriájában harmadik helyezést érte el.

A verseny után mindenki ebédet kapott, majd az iskolaudvaron közös éneklést követően megkoszorúztuk az iskola névadójának emléktábláját.

Köszönjük a vendéglátóinknak a szíveslátást, nagyon jól éreztük magunkat. Találkozunk legközelebb a Vincze Imre hét rendezvényén!

A rendezvényen készült fényképek a galérián láthatók.

Forrás: A Vincze Imre Református Általános Iskola honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9666
Összesen 2009. június 2. óta : 39874230