Tűz az enyingi református iskolában

Szabó Szilárd - Iván Géza, 2015-05-17 19:53:01

Május 15-én reggel 6 óra előtt néhány perccel riasztotta egy református diákunk családja a tűzoltókat, hogy kigyulladt a Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola. A tüzet az irattárban keletkezett elektromos zárlat okozta. A „véletlenül” erre járó szülők riasztása a legjobbkor érkezett.

 Több óra telt el, mire az első sokkból magunkhoz térve kiderült, hogy ami eddig a legrosszabb rémálmainkban sem fordult elő, az most a lehető legmérsékeltebb formájában jelentkezett, mert:

 

 

A Mezőföldi Református Egyházmegye és a Dunántúli Református Egyházkerület támogatásáról biztosította iskolánkat. A helyszínt meglátogatta Imre Bálint esperes, Kovács János egyházmegyei gondnok, Steinbach József püspök, Köntös László főjegyző és Bellai Zoltán püspöki főtanácsos. A helyszínen tájékoztattuk az egyházmegye és az egyházkerület vezetőségét. Az akkori lelkiállapotunkban rendkívül fontos volt a személyes látogatás, a bátorítás és a testvéri szavak.

 

Hétfőtől az enyingi tankerület igazgatójának és a gimnázium igazgatójának köszönhetően diákjaink a gimnáziumban tanulnak. Az étkezőnk külön épületszárnyban van, ezért az ebédeltetést zavartalanul tudjuk folytatni.

 

Péntek délutántól folyamatosan végezzük a romeltakarítást, köszönjük a segítő kezet nyújtó szülőknek, diákjainknak valamint polgármesterünknek és országgyűlési képviselőnknek személyes érdeklődését és eddigi munkáját. 

 

Hálásak vagyunk Istennek azért, hogy egy öreg iskolaépület elavult elektromos hálózata „csak ennyi” kárt okozva hívta fel magára a figyelmünket, és a komolyabb tragédia elkerült bennünket. Szeretnénk köszönetet mondani a siófoki tűzoltóknak is. 

 

A helyreállítás összege az előzetes kárfelmérés alapján 13 millió Ft. Ha Kedves Testvérünk is részese szeretne lenni az újjáépítésnek, köszönettel fogadjuk adományát az Enyingi Református Egyházközség alábbi számlaszámán:

10402221-00026910-00000008, a megjegyzés rovatba kérjük, írják: Iskolának.

 Szabó Szilárd igazgató és Iván Géza lelkész


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4376
Összesen 2009. június 2. óta : 39858133