Tanévzáró istentisztelet a várpalotai református templomban

Talum György, 2015-06-25 06:11:01

„Templomunk az Isten háza, gyermekeit hívja, várja..." 2015. június 7-én vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődő istentiszteleten véget ért a 2014/2015 tanévhez kapcsolódó iskolai és gyülekezeti hitoktatás éve is.

Petneházy Szabolcs gondnok néhány gondolatát felidézve nem volt könnyű a tanév. Ugyan egyre több gyermek vesz részt az iskolai hitoktatás újra elindított rendszerében, a gyülekezeti hitoktatás is nagyon fontos része a felnövekvő generációk hitre nevelésében. Az óvodás csoport Molnárné Elekes Györgyi, a konfirmandus csoport Lukátsné Orovicz Piroska, az iskolás korú gyermekek Ócsainé Czirbusz Magdolna, Pass Lászlóné, Talum György és Timár Péter védő szárnyai alatt tanulják hitünk alapjait.

Minden csoport rövid, de annál lélekemelőbb műsorral készült az istentiszteletre. Hangzatos, régi nyelvezetű bibliai történeteket, hitéletünk nagy alakjaitól származó gondolatokat hallhattunk a közel 40 főnyi gyermekseregtől. Ifjúsági énekekkel és fagyival búcsúztattuk a tanévet.

Ugyan hitoktatás a nyári szünet idejében nem lesz, a templom ajtaja továbbra is nyitva áll, valamint gyülekezeti alkalmaink továbbra is várják a gyermekeket és a szülőket is - hangsúlyozta lelkészünk. Több nyári programot is tervezünk, így lehetőség nyílik a verőfényes napsütéses napokon is egy kis együttlétre, közös kikapcsolódásra.

Istentől gazdagon megáldott, felhőtlen, boldog szünidőt kívánok az őszi viszontlátás reményében:


Várpalota, 2015. június 9.

Templomunk az Isten háza

Forrás: A Várpalota-Pétfürdői Református Egyházközség honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2830
Összesen 2009. június 2. óta : 40189066