Megemlékezés Gueth Gyula református lelkipásztor születésének 100. évfordulóján

Konc Gáll László, 2015-08-14 09:54:19

Július 26-án délután 4 órakor különleges alkalomra gyűlt össze Balatonőszöd lakossága a református templomban: a 48 éven át szolgáló Gueth Gyula lelkipásztor születésének 100 évfordulóján emlékezett a gyülekezet, a település közössége, kiegészülve az alkalomra meghívott családtagokkal.

 

Az igehirdetés szolgálatát a Somogyi Református Egyházmegye esperese: Nagy Csaba végezte, aki az emlékezés fontosságáról szólt a jelenlévők között. Kiemelte, hogy Isten igéje sokszor figyelmezteti a mindenkori embert: Emlékezz!

Az igehirdetés után Bellai Zoltán püspöki főtanácsos emlékezett vissza a lelkipásztorra, személyes élményeit megosztva, majd felolvasta a pápai levéltárban ránk maradt önéletrajzot, melyet Gueth Gyula maga vetett papírra gyermekkorától egészen a balatonőszödi szolgálatba állásáig.

Ezt követően Antal János polgármester, a református gyülekezet presbitere emlékezett meg a lelkipásztorról, méltatva gyülekezeti szolgálatát és közéleti tevékenységét.

A megemlékezések végén Gueth Péter lelkipásztor mondott köszönetet a család nevében felidézve a gyermekkori emlékeket és megköszönve azt a mérhetetlen szeretetet, amit családja Balatonőszödön kapott.

Az istentisztelet után a gyülekezet a lelkipásztor sírjánál is lerótta kegyeletét, elhelyezve az emlékezés koszorúit. Felhangzott a reformátusok himnusza: „Tebenned bíztunk eleitől fogva…”

Forrás: a Baltonöszöd-Balatonszemesi Református Egyházközség honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2466
Összesen 2009. június 2. óta : 40188702