Megjelent a Református énekek CD sorozat legújabb része

, 2015-09-28 10:09:59

Szeptember 13-án megjelent a Református énekek XIV. új CD, melyen 17 református ének hallható, és ezzel a koncert- és CD-sorozat már 240 éneket dolgozott fel az énekeskönyvünkből. 

Tudjuk, hogy a gyülekezetek (sajnálatos módon) ennek csak a töredékét éneklik, ezért jó szívvel ajánlom az új CD-t és persze az összes korábbit is megvételre, hiszen a lelkipásztor, a karnagy, a kántor, és a gyülekezet minden tagja hasznára válhat, ha hallgatja rendszeresen a CD-ket. A CD-k átadási ára a gyülekezetek részére 2000,- Ft.

A CD Tóka Ágoston Junior Prima-díjas fiatal baptista orgonaművész testvérünk orgona előjátékait és a 370 fős kórus (és négy alkalommal a közönség) énekét tartalmazza.

A XII. Református Zenei Fesztiválon és a MÜPA-ban adománygyűjtést szerveztünk KÁRPÁTALJA javára, melynek keretében 1,2 millió Ft gyűlt össze. Ezzel kapcsolatban olvashatjátok Zán Fábián Sándor levelét a CD füzetben.

A református zenei sorozatunk mellett van egy másik koncertsorozat, amit szintén 2001 óta szervezünk. Ez a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje (KmMZ), amely során évente koncertet tartunk 5-6 határon túli (magyarok által is lakott) településen, majd Budapesten egy GÁLA keretében zárjuk a sorozatot. Az elmúlt évek alatt mintegy 18 millió Ft értékű CD-t adományoztunk ezeknek a városoknak a könyvtárainak, s ezt folytatjuk most ősszel is. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a határon túli koncertekre, illetve a budapesti GÁLÁRA, melyen kitűnő népzenészek lépnek fel:

- Agócs Gergely (Felvidék), Agócs Julianna és Kacsó Hanga Borbála (a Fölszállott a páva verseny egyik győztese)

- Bakos Árpád és az Ethnokor (Délvidék)

- BorzsaVári népzenekar (Kárpátalja)

- Pál István SZALONNA és bandája

Fővédnök: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége

Egyházi védnök: Szabó István református püspök

Nyitó gondolatok: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere

Aki megérezte bármelyik eddigi rendezvényünkön, hogy milyen fontos számunkra hitünk megvallása és erősítése, valamint a magyarság összetartozása, itt ugyanezt az élményt élheti át. Kárpátalja javára a GÁLÁN folytatjuk az adománygyűjtést.

Kérjük az érdeklődőket, hogy jegyeiket a Stereo Kft. pénztárában vegyék meg, segítve ezzel is szolgálatunkat.

Böszörményi Gergely, Magyar Örökség-díjas kiadó, producer

Kapcsolat:

 Stereo Kft. / Periferic Records

 

1114 Budapest, Bartók Béla út 59.

Tel.: +36-1-385-6343

email: stereoperiferic@mail.datanet.hu

Web: www.perifericrecords.com  / www.rzf.reformatus.hu

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1891
Összesen 2009. június 2. óta : 40172185