Családosok istentisztelete volt Vörösberényben

Tamás Orsolya, 2015-11-18 14:27:59

,,Ó Urunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön, az égen is megmutattad felségedet! Gyermekek és csecsemők szája által is építed hatalmadat." (Zsolt. 8:1–3) A fent említett Zsoltár szavai nyomán hangzott az igehirdetés Fauszt Gyula református lelkipásztortól október 18-án, családosok istentiszteletén a vörösberényi református templomban. 

Nagyon fontos, hogy a család tagjai tudjanak egymás gondjairól, örömeiről, hogy a családban meg tudjuk fogni egymás kezét. Csak akkor lesz bennünk erő, egymáshoz való odahajolás, ha Krisztus szeretete ölel át bennünket.

Idősek, fiatalok és gyerekek együtt örvendeztünk a családosok vasárnapján Isten bátorító Igéjének. Az igehirdetést egy bibliai történet bábjátékkal való bemutatása követte.

Édesanyaként és lelkipásztorként számomra fontos, hogy a számítógép és a televízió világában a keresztyén értékeket gyermekeink szintjén és nyelvén adjuk át úgy, hogy eljusson a szívükig. Istennek adok hálát, hogy Sámuel születésének és ifjúkorának a története a bábjelenet bemutatásával nem csupán felkeltette a gyerekek Szentírás iránti érdeklődését, hanem interaktívan részt vettek Sámuel elhívásában. ,,Szólj Uram, mert hallja a te szolgád!" bibliai aranymondást mintegy hitvallásként vallották a gyerekek a bibliai ifjú Sámuellel. A közös éneklés és imádság által az Úr még inkább összekapcsolta a szülőket gyermekeikkel.

Istennek mondunk köszönetet ezért az alkalomért. Bennünk él a remény, hogy a jövőben vasárnaponként gyermek-istentiszteleten növekvő számban, rendszeresen találkozunk gyermekeinkkel (minden vasárnap 10:30-tól a vörösberényi református gyülekezeti teremben).

A családosok istentisztelete meghitt hangulatú szeretetvendégséggel zárult.

Isten gazdag áldását kérem a gyülekezet tagjainak életére és szolgálatára.

Tamás Orsolya
lelkipásztor

Forrás: A Veszprémi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 25., Thursday,
Márk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 28731
Összesen 2009. június 2. óta : 40276050