Hálaadás Bokodon

Szűcs János, 2015-11-25 11:31:21

Jöjj, mondjunk hálaszót," zengett a zsoltár Bokodon a református templomban, 2015. október 18-án a hálaadó istentisztelet kezdetén. A szívből jövő hívogatást nagyon sokan meghallották, mert zsúfolásig megtelt a több mint 200 éves templom.

A padok között pótszékek beállítására is szükség volt, hogy elhelyezhessék a híveket és a meghívott vendégeket. A hálaadás a templom és a parókia külső felújításának befejezése és az újonnan megvásárolt orgona beszerzéséért szólt. 

Az ünnepségen, szép számmal képviselték egyházukat a helyi evangélikus valamint a katolikus egyházközségek vezetői és tagjai. Jelen volt Czunyiné Dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, és Csonka László polgármester. Jelen voltak a közelmúltban Bokodon szolgált lelkipásztorok, a környező települések, református gyülekezeteinek vezetői, tagjai, többek között: Oroszlányról, Dadról, Szák-Szendről, Kömlődről, Kocsról, Környéről, Tatáról, Nagy-lgmándról, Császárról, Tatabányáról. 

A hálaadó istentisztelet igeszolgálatát Máté László lelkész, a Tatai Református Egyházmegye esperese végezte. Prédikációjában kiemelte, hogy hálásak lehetünk, mert volt hit erő és akarat hogy ez a csoda, amelyet itt Bokodon látunk, megvalósulhatott. A templom külső megújítása, a parókia felújítása és a csodás hangú orgona beszerzése, kiemelkedő tevékenység! Köszönet érte!

A prédikáció után Kovács Tamás a gyülekezet lelkésze, az építkezés fáradhatatlan irányítója, menedzselője, ismertette a felújítások menetét, számszerőségét, amely nagyrészt, a Darányi Ignác Terv alapján valósult meg. Köszönetét mondott a presbitériumnak, a híveknek és mindazoknak, akik ebben részt vettek és az anyagi forrásokat biztosították. Külön kiemelte Rábai Lídia elhunyt testvérünk végakaratát, hogy adományát a református templom felújításhoz használják fel. Emlékét, emléktáblán örökítettük meg. Az orgona beszerzéséhez az egyházmegye is hozzájárult.

 

 

A hálaadó istentisztelet fényét emelte, az ének, a zene, amelyet a Magyar Állami Operaház címzetes énekesei tettek még ünnepélyesebbé. Vezetőjük: Szűcs Árpád, tagjai többek között: Kovács Zsuzsa, András Krisztián, Andrási Frigyes Bakó András. Nagy sikert arattak.

Kovács Tamás nagytiszteletű úr, a résztvevőket szeretetvendégségbe hívta, a helyi kultúrházba.

Záróénekként ismételten felcsendültek a 167. dicséret örökbecsű dallamai a 2.- és a 3. vers eléneklésével. A három manuálós, három regiszteres orgonát a gyülekezet fiatal kántora, Gerlei Dávid testvérünk szólaltatta meg.

Hálaadó ünnepünk a magyar Himnusz szárnyaló énekével ért véget. 

A hálaadási istentisztelet soha nem felejthető igazi szívbéli, közösségi élményt nyújtott, lelki gazdagodást, áldást és az örök igazságot, hogy: egyedül Istené a dicsőség!

Szűcs János

Forrás: A Tatai Református Egyházmegye Honlapja

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1583
Összesen 2009. június 2. óta : 40278196