Ünnepeljünk együtt - hálaadás Szombathelyen

Jakab Bálint Mihály, 2016-04-26 07:02:18

Hihetetlennek tűnik, de közeledik az a nap, amikor különleges ünnepre gyűlhet össze a szombathelyi és a szombathelyi gyülekezethez tartozó reformátusság. De reméljük, hogy sokkal többen, az Őrségi egyházmegye más gyülekezeteiből is jönnek majd azok, akik szeretnének örömünkben osztozni.

Az ünnep öröm, de ennek az ünnepnek különlegességét mégiscsak az adja, hogy nemzedékek álmának megvalósulását láthatjuk. Mert azóta, hogy az önállóvá szerveződő gyülekezet 1928-ban megalakult, álom volt Istennek hajlékot építeni, a hajlékhoz pedig az identitást kifejező tornyot, amelyen a csillag ragyog.

Álmodni lehet és álmodni kell. Nagyot és merészet. S az álmokat Isten mindent hordozó akaratába tenni. Mi is álmodtunk. Ez a nemzedék immár több, mint tíz év óta. Hogy tornyot építünk.

A torony megépült.

2013-ban kezdődött a tervezés már második nekifutásban. 2014-ben elkészültek a kiviteli tervek és augusztusban megkezdődtek a régészeti feltárások a torony építésének helyén. Néhány római kori pénz és cseréptöredék került elő. 2015. március 13-án tettük le a dunántúli református püspök és az egyházmegye lelkészeinek, valamint a város vezetőinek jelenlétében az alapkövet. Igazi öröm és remény töltötte el a szívünket. Kezdett testet ölteni az álom. Július utolsó napjaiban kijelölték az építés helyét és augusztus elején belemarkoltak a gépek a földbe. Alig egy hónap telt el és a föld fölé került az építmény, amelyre lassan a látható szerkezetet is el lehetett kezdeni. Talán félmagasságnál kezdett feltűnni a legtöbbeknek, hogy valami történik a reformátusoknál. A naptári tél ellenére kegyes volt hozzánk Isten. Az időjárás alig akadályozta az építkezést, úgyhogy az adventi idő a toronygomb és csillag felhelyezésével köszöntött ránk. Az óév pedig a jelenleg is látható állapotot hagyta maga mögött.

Még pár nap az ünnepig.

Elkészültek a harangok, készül a toronyóra és reményünk van arra, hogy 2016. április 30-át jegyezzék majd a református egyházközség és a város krónikásai. Felszentelésre kerülnek az épületek és tartozékaik.

Nagy ünnep lesz ez. Hívunk és várunk mindenkit! Elsősorban reformátusokat, gyülekezetünkhöz tartozókat. De MINDENKIT! Minden szombathelyit, ismerős és ismeretlen támogatókat, imádkozókat, hogy örvendjünk és ünnepeljünk együtt! „Hatalmas dolgot tett velünk az Úr, ezért örvendezünk!” (Zsoltár 126, 3).

Az ünnepséget követően mindenkit szeretetvendégségre várunk! Szeretnénk megerősíteni őseink vallomását:„Tebenned bíztunk eleitől fogva”!

A találkozás reményében szeretettel és áldáskívánással:

 Jakab Bálint Mihály, lelkipásztor

 

**Az érdeklődők számára egyszeri és különleges alkalmat kínálunk, 2016. április 28-án, csütörtökön 16.00 és 19.00 óra között meg lehet tekinteni az új harangokat a torony tövében.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8477
Összesen 2009. június 2. óta : 39873041