Ballagás Csurgón

Kovács József, 2016-05-06 12:07:52

Április 29-én délután a ballagáson és benne az ünnepi hálaadó istentiszteleten elköszöntünk végzőseinktől, a 12.a osztálytól. Telkes Zsoltné osztályfőnök osztálya négy (néhányuk esetében 12) év után elbúcsúzott az iskolától, a diáktársaktól, tanároktól. 

(A ballagásról Széll Károly tanár úr készített képeket, ITT ELÉRHETŐEK!)

Végzőseink a feldíszített iskolából indulva, a Csokonai és a Festetics-emléktábla megkoszorúzása után egyesével léptek át a Festetics-kapun, ahol elköszöntek tőlük, előbb az iskola képviselői, majd énekszóval a legkisebbek, az első osztályosok.

A diáktársak, tanárok sorfala előtt a parkon át a református templomba ballagott a 12.a osztály, ahol ünnepi hálaadó istentiszteletet és ünnepség vette kezdetét. Igét hirdetett Nt. Fejér István, iskolánk igazgatótanácsának elnöke. Igehirdetésében az embert szerető Isten biztatásáról szólt, arról, hogy isten a lehetetlent a világban az ember által akarja legyőzni, hogy Krisztusban elégséges erő lesz, lehet mindenre. Köszöntőt mondott Nt. Nagy Csaba, a Somogyi Református Egyházmegye esperese. A végzősök a zászló és a tógák átadásával, az iskolazászlóra szalagot kötve búcsúztak, képviseletükben Dudora Nikolett és Pádár Máté mondott búcsúszót. Énekszóval búcsúzott az Iskolazenekar. Az igazgatói köszöntő és a jutalomkönyvek átadása után a Himnusz eléneklésével zárult az ünnepség, a perselypénzt az iskola zenei céljaira ajánlotta fel a gyülekezet.

Forrás: a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7226
Összesen 2009. június 2. óta : 40177525