Pápai teológusok magyaralmási kiszállása

Právetz Anikó, 2016-05-18 16:25:09

 2016. április 29-május 1. között Magyaralmáson vett részt kiszálláson a Pápai Református Teológiai Akadémia 10 főből álló csoportja. Megérkezésünk napján, pénteken már elkezdtünk munkálkodni: a gyülekezet udvarán lévő játszóteret festettük le, illetve elkezdtünk a gyülekezeti tűzrakóhely köré farönköket háncsolni, illetve azokat is lefesteni.

 Szombat délelőtt a pihenésről szólt, a teológusok bevették a közelben található Gaja-völgyet. A természet csodájában még közelebb tudtunk kerülni Istenhez, még inkább el tudtunk csendesedni lélekben. Lehetőségünk volt rácsodálkozni arra, hogy Isten milyen csodálatosan teremtette meg ezt a világot, és ezzel együtt megtapasztalhattuk, hogy az emberek által érintetlen természetben milyen csodálatos is Istennel együtt lenni, Hozzá közelebb kerülni. Ezt az elcsendesedést az ugyanitt található vaskeresztnél egy rövid áhítattal zártuk, melynek alapigéje a Zsoltárok könyvének 139. fejezete volt. Isten gondviseléséről hallani az Úr által megalkotott, ugyancsak gondviselése által fenntartott természetben mindannyiunk számára felemelő volt. Ezt az elcsendesedést egy imaközösséggel zártuk, melyben hálát adtunk a teremtés csodájáért, Isten megőrző és megtartó szeretetéért, és kicsit előretekintve imádkoztunk az előttünk álló vizsgaidőszakért is.

 

A kirándulásból visszatérve ismét a festékeké, ecseteké volt a főszerep, ismét játszóteret festettünk és farönköket gyártottunk. Emellett a templomkert rendezésében és a fűnyírásban is segítettünk. Este lehetőségünk volt közösen beszélgetni tanulmányokról, álmokról, célokról, szolgálatokról. Jó lehetőség volt ez a beszélgetés arra, hogy egymás tapasztalataiból épülni tudjunk.

 

A vasárnapi nap középpontjában a délelőtti istentisztelet állt, melyen Barta Zsolt, a Pápai Református Teológiai Akadémia tanára hirdette a gyülekezet közösségében Isten igéjét a Jelenések könyvének 7. fejezete alapján. Amint azt elmondta, két csoport van ebben a világban: a küzdő és a győzedelmes egyház. A küzdő egyház az, amelyik itt, a földön munkálkodik; a győzedelmes egyház pedig az, amelyik Isten országában van. A földi egyházat maga Jézus védelmezi, a győzedelmes egyház pedig az, amelyiknek tagjai már elvégezték tanúvallomásukat. Ez a két csoport együttesen alkotja az egyházat. A földön lévő egyház tagjainak tehát egy dolga van ebben a világban: tanúnak lenni. Tanúbizonyságot tenni az igazságról akkor is, amikor nehéz idők jönnek életünkben, mert ha ki tudunk tartani, ha meg tudunk állni itt a földön, ha tudunk a küzdő egyház valóban tanúságtevő tagjai lenni, akkor a Bárány minket is el fog vezetni az élet forrásához, és le fog törölni a szemünkről minden könnyet.

 

Az igehirdetést követően a teológusok énekekkel, versekkel, igékkel tettek bizonyságot hitükről.

 

Különleges volt számunkra ez a kiszállás, mert szeptember elején Magyaralmáson indultunk neki az új tanévnek a gólyatáborban, és most, a tanév végén ugyanitt, szinte ugyanazzal a csapattal zártuk szorgalmi időszakunkat a kiszálláson.

 

Hálásak vagyunk azért, hogy egy ilyen tartalmas, testi-lelki feltöltődéssel zárhattuk szorgalmi időszakunkat és ezzel a feltöltődéssel indulhattunk neki a pünkösdi szolgálatnak és a vizsgaidőszaknak.

 

Köszönjük Polgár Tibor lelkipásztornak és családjának, valamint a magyaralmási gyülekezetnek, hogy meghívtak és ilyen hatalmas szeretettel fogadtak bennünket.

 

Isten gazdag áldását kérjük a gyülekezet életére, szolgálatára!

 

Právetz Anikó, V. évfolyamos hallgató, senior

Forrás: www.refdunantul.hu/lap/magyaralmas; Mezőföldi Református 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2492
Összesen 2009. június 2. óta : 40188728