Hittanosok versenye Sárváron

Sisakné Páll Klára, 2016-05-27 05:00:00

Több éves, szép hagyományra tekint vissza az Őrségi Református Egyházmegyében a hittanverseny, mely az érintett diákok körében igen várt esemény volt az idén is.

 

 

A rendezvénynek a sárvári gyülekezet volt a házigazdája. Ebben az évben a "Hitvallók nyomában" témakörben állította össze a tételsorokat illetve az azokhoz kapcsolódó feladatokat egyházmegyénk katechetikai előadója, Németh Tamás. Több mint száz hittanos gyűlt össze a jeles alkalomra, és amint megszokhattuk, külön mérettettek meg az alsós illetve felsős diákok. A versenyre való otthoni készülődés részét képezte a bibliai történetek és aranymondások megtanulása, elsajátítása, illetve plusz pontokért képregény írása az adott újszövetségi részekből, és tabló készítése a sárvári reformációról.

 

Az alkalmat nyitó áhítattal kezdtük, melyen a történetekhez kapcsolódó dicséreteket énekeltük, illetve meghallgattuk Szentgyörgyi László sárvári lelkipásztor szolgálatát. Ezután következett a szabályok és helyszínek ismertetése, és kezdetét vette a verseny. A május 21-ei időpont választása ideálisnak bizonyult, hiszen az előző napok esős-borongós időjárásához képest szikrázóan sütött a nap, a templomudvar, a sárvári várkert és várudvar igazán hangulatos helyszíneknek bizonyultak ebben a csodálatos időben a feladatok elvégzéséhez. Többek közt tesztet kellett kitölteni, sátrat felállítani, elrejtett bibliai neveket szövegben megtalálni vagy összekevert betűkből kirakni, aranymondások ismeretéről számot adni, három egyházi éneket (zsoltárt, dicséretet, ifjúsági éneket) elénekelni, stb. Ahogy már megszokhattuk, Németh Tamás celldömölki lelkipásztor idén is változatosan és szellemesen állította össze a feladatokat.

 

A küzdelmek után az ebéd elfogyasztására került sor a közeli iskola menzáján, majd a várat tekintettük meg idegenvezetői kísérettel.

 Ezután következett az eredményhirdetés. 10 felsős és 9 alsós csapat indult. Az alsósok közt a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a celldömölkiek állhattak, a másodikra a zalaegerszegiek, míg az elsőre a házigazda sárváriak. A felsősöknél a Vándorló Végvári Vitézek lettek a bronzérmesek Zalaegerszegről, ezüstérmet a sárváriak kaptak, míg az aranyérem egy újabb egerszegi csapathoz került. De a többi csapat is a győztesek közé számíthatja magát, hiszen bibliai történetekkel, aranymondásokkal gazdagodott a lelkük, részt vehettek egy vidám, hangulatos vetélkedőn, együtt lehettek az ÚRral, más gyülekezetek fiataljaival. A jégkrém idén is elmaradhatatlan részét képezte az alkalomnak, illetve kitűzőt is kaptak diákok, kísérők egyaránt. Gazdagító, szép nap volt! Áldott legyen mindezekért a mi drága Istenünk, és illessen köszönet minden szervezőt is!

 

Forrás: Az Őrségi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 10091
Összesen 2009. június 2. óta : 39874655