A Függetlenség napja Csákberényben - Családi nap

, 2016-07-22 09:12:04

 2016. június negyedike Csákberényben is a függetlenség napja volt. Mi függetlenítettük magunkat az időjárástól. Átvágtunk záporon, zivataron, sárlavinán és sok-sok kishitű jóslaton, miszerint elmos bennünket az eső. 

 De nem! Brunner Vilmos nagytiszteletű úr és neje Brunnerné Nemes Gyöngyi hitben járva és nem látásban, sűrűn biztattak minden aggódó érdeklődőt, hogy „igen, megtartjuk a családi és gyermeknapot! Nem, nem lesz eső... hogy ott esik? Nem baj, itt is, de gyertek, addigra ki fog süni a Nap!" És valóban így lett. Tiszteletteljes örömmel fogadtuk el a készséges meghívást és teljes szakmabéli igyekezettel vettünk részt a csodálatos alkalmon.

Orondpusztán rendezték meg ezt a kellemes délutánt a helyi erők. Vécsei László kiváló házigazdának bizonyult és egész családjával együtt csak a kis vendégek és szüleik kedvét kereste. Csodálatos kiszolgálásban volt részünk. Ízletes helyi különlegességgel, a messze földön híres füstölt sajttal ízesített tejfölös lángos és a csodálatos gulyásleves zamata még most is a számban van. A gyerekek egy óriási pajtában berendezett kalandpályán igyekeztek a kalóriát és a szuszt kirázni magukból. A padozatot 40-50 cm vastag friss szalma szigetelte és tette abszolút biztonságossá. Hinta, kötélpálya, és ugráló vár szalmából... Na, ezt koppintsa le valaki. Az udvaron pedig állatsimogató, ahol békés beletörődéssel fogadták a lelkendezést, lovak, kecskék, birkák, kos, disznó, csacsi (!) és egy tekintélyes komondor is, aki Colombo hadnagy kutyáját megszégyenítő higgadtsággal szemlélte a kivételes tömeget.

 

 

A gyerekeknek sok versenyt, és bemutatót rendeztek. Jelen volt a megyei Vöröskereszt is, önkéntes fiatalok mutatták be az ifjúságnak a betegellátás kellékeit és egy-két érdekes tesztet is kitölthettek, ami az elsősegélynyújtásban való jártasságot erősítette meg és a Vöröskereszt múltjába és működésébe engedett bepillantást nyerni. Ezen kívül, megjelentek a hagyományos játékok is: lángos evés spárgáról, csoki-evés és kibontás evőeszközzel, arcfestés, lufi hajtogatás és sok más szabadtéri játék, amit egyénileg vagy csoportosan játszhattak a gyerekek.

 

 

Összességében, csodálatos nap volt ez, amely megmutatta az egyház másik arcát. Azt az arcot, ami a családi egység megtartó erejét, a gyermeket, mint a jövő letéteményesét és a hitben járó közösség befogadó, elfogadó agapé szeretettel ápoló törekvéseiben látja és tudja elképzelni a fejlődés útját.

 


„Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!"

(ApCsel 16:31)

Szerző:Bánátiné Saci

 Forrás: A Csákberényi Református Egyházközség honlapja; A Mezőföldi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 18., Thursday,
Andrea , Ilma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4399
Összesen 2009. június 2. óta : 40164807