Áldásból élni

, 2016-08-30 09:41:24

„Ki ne maradjon életünkből a mi legnagyobb szövetségesünk, a nagy építő, aki áldássá teheti munkánkat " – kérte igehirdetésében Fekete Károly tiszántúli püspök az országos református tanévnyitó istentiszteleten - a Református.hu beszámolója.

Augusztus utolsó szombatján Túrkeve (műemlék)temploma adott otthont az országos református tanévnyitónak. A református köznevelési intézmények zászlóinak ünnepélyes bevonulásával kezdődő ünnepi istentiszteleten Fekete Károly tiszántúli püspök prédikált a 127. zsoltár alapján.

„Építés és őrzés, melyet megkoronáz Isten áldása – ez nem csak Salamon királyi programja, hanem az Istenhez közeli élet boldog valósága is” – mondta az egyházvezető, aki arról beszélt, hogy az áldás nem csupán ráadás, nem csak díszítőeleme az életnek, hanem alapvető szükséglet és élettér: erőnk, biztonságunk és boldogságunk forrása. Az igehirdető bölcs Salamon példáján keresztül rámutatott, rengeteg kísértés veszélyezteti a mi újraépítkező köznevelési rendszerünket is: vigyáznunk kell, nehogy hatalmába kerítsen a hamis biztonságtudat, a dicsekvés, a dicsőséghajhászás, az Isten nélküli akarás, a jövőtől való görcsös félelem. „Ki ne maradjon életünkből a mi legnagyobb szövetségesünk, a nagy építő, aki áldássá teheti munkánkat, aki tehetetlenségünkben elvezet minket a megoldáshoz” – kérte Fekete Károly.

A teljes tudósítást a www.reformatus.hu oldalon olvashatja el


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 25., Thursday,
Márk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 19725
Összesen 2009. június 2. óta : 40267041