A PRTA Gólyatábora volt Balatonfűzfőn

Kádár Roland, 2016-09-20 18:15:55

Személyes csodaként éltem meg a gólyatábort. Nagyon nagy élmény volt, hogy a felsőbb éves teológusok milyen szeretettel és segítőkészséggel fogadták az első évfolyamra érkezőket. A gólyatáborban megismerhettük dr. Barta Zsolt tanár urat, aki évfolyamunk tutora is egyben.

A gólyatábor hangulata vidám, de egyben nagyon bensőséges is volt. Esti és reggeli áhítattal szolgált közöttünk Tanár Úr, imaközösségként is együtt voltunk, sőt még az éjszakában is áldottuk Istent egy kis közös zenélgetéssel. Alkalmunk nyílt arra is, hogy közelebbről megismerjük egymást. Erre adott lehetőséget a vacsora utáni ismerkedős-játékos alkalom, amelytől szem nem maradt szárazon. Megtisztelt bennünket jelenlétével a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke is, Steinbach József, akitől útindítónak kaptunk bátorítást a lelkészi hivatás szépségeiről és sajátos nehézségeiről is. Lehetőségünk volt a szórakozásra is: a szombati napunk délelőttjén, a Balatonfűzfői Bob-pályán élhettük ki gyermeki énünket. Számomra különösen is élvezetes volt.

Nagyon mélyen éltem meg, és talán a gólyatábor csúcspontja volt, az úgynevezett imaséta, amit hallgatótársaink – lemondva a bobozás örömeiről – készítettek elő számunkra, Isten Lelkének vezetésével.

Összességében szeretném az egész évfolyam nevében megköszönni, elsősorban a mi Urunknak, valamint mindazoknak, akiket Isten a gólyatáborban használt, életünk gazdagítására.

Fényképek: http://www.prta.hu/prta/gallery/show_album/golyatabor-2016

Forrás: a Pápai Református Teológiai Akadémia honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 25., Thursday,
Márk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 23850
Összesen 2009. június 2. óta : 40271167