Kárpát-medencei imanap 2016 - a Dunántúli Református Nőszövetség előkészítő anyagai

, 2016-11-30 13:26:35

Ebben az évben a Dunántúli Református Nőszövetség készítette elő a december első vasárnapján tartandó Kárpát-medencei imanapot. A tovább mögött Steinbach József püspök köszöntőjét olvahatják és letölthetik az imanap segédanyagait.

A segédanyagokat innen töltheti le: https://drive.google.com/drive/folders/0B3vVF-LWV5_FeFhqUmlLckZmZVE?usp=sharing

Püspöki köszöntés

Kedves Testvéreim! 

Isten iránti hálával és nagy szeretettel köszöntöm a Kárpát- medencei imanap előkészítésében és szervezésében részt vevő Testvéreket. 

2006-ban Nőszövetségi vezetők kezdeményezésére indult el ez az imanap sorozat, amelyben a Kárpát-medencei magyar református részegyházak vesznek részt: a Dunamelléki, Dunántúli, Tiszáninneni, Tiszántúli, Felvidéki, Kárpátaljai, Erdélyi, Királyhágómelléki, Vajdasági és a Horvátországi. 

Az imanap liturgiáját és kapcsolódó anyagait minden esztendőben más-más részegyház Nőszövetsége állította össze. Ilyen módon tíz esztendő alatt, az imanapok során a szervezők bejárták a Kárpát-medence reformátusságát. A Nőszövetségi Vezetők kérése az volt, hogy az imanap ilyenfajta, áldott előkészítésének legyen folytatása, újra indítva ezt a kört. Ezért, ebben az esztendőben ismét a Dunántúli Református Egyházkerület lehet házigazdája az imanapot előkészítő alkalmaknak. 

Áldott ez a „vetésforgó”, mert előtérbe kerül egy-egy egyházkerület, egy-egy vidék, amelynek bemutatkozása által betekintést nyerhetünk az ott élő magyar reformátusok életébe, és megismerve őket, a térben távoli testvéreink lélekben közel kerülnek hozzánk. Nem elég az, ha csupán tudunk egymásról, arra van szükség, hogy érezzük az összetartozásban rejlő erőt, hogy bár a történelem országhatárokat vont közénk, de ugyanaz a hitünk, a nyelvünk, az örökségünk, az önazonosságunk. 

Az Úr Isten azt a hatalmas lehetőséget adta nekünk, hogy hívő emberekként imádságban is gondolhatunk egymásra, Isten színe előtt hordozva egymás életét, annak örömével, bánatával, sikerével, nehézségével együtt. A mai kusza és egymástól elhidegülő világban bizonyságtétel az, hogy együtt és egymásért tudunk imádkozni, amely minden áldás forrása, felkészítve minket a Jézus Krisztusról való bátor és hűséges bizonyságtételre. 

Ezekkel a gondolatokkal bocsátom útjára a Dunántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége által összeállított, az Egyházkerületünket bemutató anyagot, Isten áldását kérve a Kárpát- medencei imanap előkészületeire, szervezőkre, szolgálattevőkre és alkalmaira. 

„...erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek...” (Apostolok Cselekedetei 1,8) 

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke 

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 17134
Összesen 2009. június 2. óta : 39881706