Református hittan

, 2017-02-22 16:54:06

Március első felében zajlanak az állami iskolákban kötelezően választható hit- és erkölcstanórákkal kapcsolatos tájékoztató szülői értekezletek, a szülők áprilisban írathatják be református hittanra gyermeküket. A Református.hu oldalon elérhetőek az informálódást, tájékoztatást szolgáló segédanyagok.

Április folyamán kell a szülőknek nyilatkozniuk arról, hogy állami fenntartású általános iskolában vagy hatévfolyamos gimnáziumban tanuló, általános iskolás korú gyermekük az etikaoktatást vagy valamelyik felekezet hit- és erkölcstan óráját fogja látogatni a következő tanévben.

» Hittan.info

Miért válasszák a református hit- és erkölcstant? Mi zajlik a református hittanórán? Ezekre a kérdésekre választ kaphatnak a szülők a hittan.info oldalon.

» Letölthető segédanyagok

Hogy a szülők döntését segítsék, az iskolák kötelesek egyeztetni a helyi egyházközségekkel, s március 14-ig tájékoztató szülői értekezleteket szervezni. A Zsinati Oktatásügyi Iroda a www.reformatus.hu oldalon tette közzé a tájékoztatást segítő, helyi igényekre szabható plakátot, szórólapot és a református hit- és erkölcstant bemutató diasort.

» A választható hit- és erkölcstan szervezésének 15 lépése

A 2017/18. tanévre történő beiratkozás alkalmával a református hit- és erkölcstan oktatást szervező református egyházközségek figyelmébe ezen menetrend alkalmazását ajánljuk.

» További kérdések

Az egyházközségek, lelkipásztorok és vallástanárok honlapunk Hittan rovatában találják a munkájukat segítő legfrissebb információkat, valamint az Oktatunk aloldal jobb hasábjában található kérdések és feleletek (Hittan A-ZReformátus hittan - gyakran ismételt kérdések) formájában tájékozódhatnak a hit- és erkölcstanoktatás szervezéséről.

Forrás: www.reformatus.hu

   


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 394
Összesen 2009. június 2. óta : 39864953