„Ha megtérsz a Mindenhatóhoz, felépülsz…”

Steinbach József, 2017-07-02 04:00:00

(Jób 22,21–30) AZ ÉLŐ, ÉRETT HIT ott kezdődik, amikor az „élet” fenekestől felfordítja hitismeretének és bizonyosságának sarokpontjait, akkor is a megváltó Úr marad az egyetlen kincse.

– 1. Elifáz pontosan ismeri, hirdeti, továbbadja a szent tant, a vegytiszta tanítást. Elifáz azt hangsúlyozza, hogy aki megtér, annak megoldódik az élete, boldoggá, áldottá lesz. Érdemes megtérni, visszatérni az Úrhoz, beismerni vétkeinket, és lesütött szemmel kérve az Úr bocsánatát (29), csak Őbenne bízni! Elifáznak igaza van. Ez így van: érdemes megtérni (23). – 2. De a megtérés Isten ajándéka, és a megtért ember, Isten megtért népe a nyomorúságban is áldásokat tapasztal. Sőt, a hívő ember, Isten hívő népe a legnagyobb mélységekben, amikor már semmit sem ért, amikor már nem bírja a kínokat, akkor is hiszi, hogy élete megoldott élet, megváltott élet; – ezért ekkor is az Úr az életének egyetlen kincse. Jób ezt rendületlenül hitte, mindvégig; – akkor is, amikor őszintén kifakadt Istene előtt, látszólag vitába szállva Ővele; – éppen mert tudta, hogy csak a megváltó Úr maradt neki. – 3. Hol van ettől a mi hitünk?

* Hozzáfűzés az igemagyarázathoz:

 – Urunk, adj nekünk élő hitet, eleven hitet, érett hitet, minden vegytiszta tanításon és felszínes érzelgős kegyességen túl. 

– Add nekünk, hogy mindenkor merjük hinni, hogy Jézus Krisztus él, Ő Úr, Ő Megváltó!


Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2018. január 18., csütörtök,
Piroska napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9569
Összesen 2009. június 2. óta : 12819534

Ige Mellett

(1) „…és úgy cselekedett az Úr Sárával, ahogy megígérte.” (1Mózes 21)*

ISTEN ÍGÉRETE. – 1. Isten beteljesítette ígéretét. Mindenben úgy cselekedett, ahogy megmondta. Ábrahám és Sára hitetlen nevetését megszégyenítette az ... tovább

REPOSZT

Haláltakarítás

A könyv fő üzenete, hogy ahogy öregszünk, szép lassan kezdjünk el megszabadulni a felesleges tárgyainktól, tegyünk rendet magunk körül, helyre rakva ezzel emlékeinket, és megkönnyítve ...
... Tovább

Dokumentumtár

Az unalom ellenszere

Formátum:.docx
Méret: 16.0 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

nyitoit

Formátum:.mp3,
Méret: 14.3 MB

Nyitó istentisztelet, Imre Bálint esperes

Hanganyag letöltése