Isten hozott a korongon! - A Csillagpont nyitó istentisztelete

, 2017-07-26 09:38:26

Mi a közös Jeremiás prófétában, a 16. század reformátoraiban, bennünk és a fazekasságban? Egyáltalán, mit érdemes tudnunk erről az ősi mesterségről? Különleges istentiszteleten vehettek részt a Csillagpont nyitó alkalmán a fiatalok, ahol ilyen és hasonló kérdések kerültek terítékre, avagy fazekaskorongra, mely segítségével szó szerint „testet öltött” Jeremiás története. Segítségére volt ebben Bella Violetta igehirdetőnek Káldi Károly fazekasmester - a Református.hu portál beszámolója.

„Rendkívüli dolog a nulláról létrehozni egy tárgyat” – felel a lelkész kérdésére a fazekas, amikor hivatása szépségéről kérdezi. Közben nem áll meg a keze, forog a korong, új agyagkerámia van alakulóban. Abban az időben, amikor Isten elhívta Jeremiást a fazekasműhelybe, még egy jóval kezdetlegesebb technikával, sokkal hosszabb idő alatt készültek a kerámiák: forgó asztalok álltak a mesteremberek rendelkezésére, amin agyagból gyúrt hurkákból állt össze a végtermék. Azonban a 2500 évvel ezelőtt élt Jeremiásnak is a ma emberéhez hasonló utat kellett bejárnia. Mindenekelőtt fel kellett állnia a „kényelmes kanapéjáról”, ki kellett mozdulnia komfortzónájából, hogy az Úr kijelentését be tudja fogadni. „Van, amit a pálya széléről nem lehet megérteni, ezért örömteli, hogy vállaltátok az utat, a pakolást, a cipekedést és most itt vagytok” – szólította meg a fiatalokat a lelkész.

A teljes beszámolót a csillag.reformatus.hu oldalon olvashatja el

Kapcsolódó link:http://csillag.reformatus.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2017. augusztus 22., kedd,
Menyhért , Mirjam napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 921
Összesen 2009. június 2. óta : 11544388

Ige Mellett

(25) „…a megtisztulásról.” (János 3,22–36)

HOGYAN TISZTULHATOK MEG? Hogyan lehetek kedves Isten és az emberek előtt?* – 1. A tisztaság azt jelenti, hogy a jogi paragrafusok teljesítésén túl is ... tovább

REPOSZT

Nincs üdvösség-automata

A szövetséget kell tehát középpontba állítanunk, amelyet egyszer már megszentelt, hogy örök és felbonthatatlan legyen. Ennek a betöltése Krisztus, a szövetség tőle kapja hitelét és ...
... Tovább

Dokumentumtár

szarkamiklosveszprem

Formátum:.doc
Méret: 49.0 KB

Szarka Miklós előadása 2009. október 10-én a veszprémi családos konferencián

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A társadalomban élő ember

Formátum:.mp3,
Méret: 69.7 MB

Köntös László előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016 február 27-én.

Hanganyag letöltése