Tájékoztatás a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma épületegyüttesének felújításáról

, 2017-10-11 11:42:41

A Dunántúli Református Egyházkerület régen tervezett beruházása volt a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma épületegyüttesének felújítása. A munkák 2016-ban elkezdődhettek. A több éven keresztül tartó folyamatról, a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma vezetőségének tájékoztatója a tovább mögött olvasható.

Kedves Testvéreink!

Engedjék meg, hogy tájékoztassuk a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma épületegyüttesének felújításáról, arról, ami már megtörtént és amire Isten megsegítő kegyelmében bízva készülünk.

 Ami megtörtént: 2013-ban kezdődött a Gimnázium épületének rekonstrukciója a Március 15. téri homlokzat felújításával, amelyet a Dunántúli Református Egyházkerület az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, és nagyobb részben saját forrásaiból valósított meg. Az első ütem folytatásaként, kormányzati támogatás felhasználásával, a 2016-2017-es tanévben a most funkcionáló épület kívül és belül teljesen megújult, a konyha és a tornatermek kivételével.

 Amire készülünk: 2017-ben egy újabb állami támogatásnak köszönhetően folytatható az épületegyüttes felújításának 2. – 3. üteme, amely várhatóan 2019. esztendő végéig tart. Ezen időszak alatt a következő feladatokat szeretnénk megvalósítani:

 1. A gimnáziumi konyha és étterem teljes rekonstrukciója, új konyhatechnológiával, a mai követelményeknek megfelelő berendezésekkel, az emeleti részen szaktantermekkel. A munkák várhatóan 2018. esztendő szeptemberére fejeződnek be.

 2. A Séllyei utca felőli részen (udvari bejáratnál) új épületszárny felépítése, a meglévő épületegyüttes folytatásaként. Az új épületszárny egy négy szintes internátus-diákszállás lesz, közösségi terekkel, valamint többségében kétágyas, néhány esetben háromágyas, összkomfortos, külön vizesblokkal rendelkező szobákkal. Az építkezés ezen üteme várhatóan 2019. esztendő tanévkezdésre fog befejeződni. Bízunk abban, hogy ezáltal az iskola még vonzóbbá válik azoknak a diákoknak és szüleiknek, akik nem Pápáról érkeznének.

 3. A tornatermek és a sportpálya megújítása, valamint az udvar kialakítása szintén a 2019. esztendő végére valósulhat meg.

 4. A Március 15. téri volt „fiúkollégium“ teljes felújításával a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Művészeti Alapfokú Művészetoktatási Intézményének elhelyezése oldódik meg méltóképpen, illetve a nyári időszakban a Kántorképző tanfolyam is megfelelő körülmények között végezheti majd munkáját. A beruházásnak ez a szakasza 2018. esztendő végére valósulhat meg. 

 5. A Petőfi utcai Ókollégium, testületi döntéseink alapján többfunkciós konferenciaterem és szálláshely lesz, amely nemcsak dunántúli, hanem országos és Kárpát-medencei rendezvényeknek is házigazdája lehet. Ez a gimnáziumi épületegyüttes felújításának legutolsó szakaszát képezi, időben is a fentiek után.

 Nagy feladatok előtt állunk, amelyeket sokáig tervezni sem mertünk, de Isten kegyelméből most olyan lehetőség áll előttünk, amellyel a fentebb említett épületegyüttes mindannyiunk örömére, korszerű infrastruktúrával felszerelten várhatja a Pápára érkező diákokat, illetve mindazokat, akik a Dunántúli Református Egyházkerület központjába, a Reformáció egyik hazai bölcsőjébe ékeznek! 

Kérjük Testvéreinket, hordozzák imádságban ezt a nagy beruházást, hogy Isten dicsőségére, Református Anyaszentegyházunk és a Dunántúli Reformátusság javára valósulhasson meg a fenti beruházások sora, és néhány éven belül együtt adhassunk hálát mindezekért az Élő Istennek!

 „Tudom, kiben hiszek“ (2Timóteus 1,12)

 

Testvéri köszöntéssel,

A Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma Vezetősége.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2349
Összesen 2009. június 2. óta : 40188585