Hálaadó istentisztelet volt Galambokon

Hella Ferenc, 2018-02-28 09:26:20

Egy régebbi sikertelen pályázatot követően az egyházközség presbitériuma 2012-ben döntött a templom felújítása mellett. 2013-ban készült az a nyertes pályázat, amelyet követően elindulhatott a munka. Évtizedek óta váratott magára templom felújítása. A tervezés folyamtát, a pályázat elkészíttetését a munka elindítását Hella Ferenc helyettesítő lelkipásztor fogta össze. A kivitelezés során az Egyházi Pályázatok Kft. tagjai kísérték figyelemmel a felújítás folyamatát. A kivitelezőkkel a kapcsolatot Kovács István missziói lelkipásztor tartotta.

A szakemberek évekig dolgoztak, a munka első szakasza 2016-ra fejeződött be, utána azonban még volt néhány olyan munka, amit csak később sikerült elvégezni. A templom kívül-belül megújult, a tető új cserépfedést kapott, megújult a templom környéke is, megoldották a vízelvezetést, és egy parkolót is kialakítottak.

 

A hálaadó istentiszteleten Hella Ferenc lelkipásztor, mint házigazda köszöntötte megjelenteket, szolgált Bellai Zoltán püspöki főtanácsos és Köntös László lelkészi főjegyző. Az igehirdetés szolgálatát Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke az Ézsaiás próféta 9,5. verse alapján hirdette Isten igéjét: „Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adataik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz és így fogják nevezni: csodálatos tanácsos, erős Isten, örökkévaló Atya, békesség fejedelme” Igehirdetésében biztatta a gyülekezetet, hogy olyan Istenünk van, aki erős Isten, akiben bízhatunk.

Mi erőtlenek vagyunk mindannyian, de olyan Urunk van, aki erős Isten. Aki a legerősebb. Akinél nincs erősebb és hatalmasabb. Engem, erőtlenségeimet tapasztalva, egyházunk sok-sok nyomorúságát tapasztalva is mindig megerősít, megvigasztal és felbátorít ez a bizonyosság, hogy erős Istenünk van, aki mindenható erejével teremtett, gondviselő szeretetével fenntart és igazgat, és újjá teremt, újjá teremti azt, amit mi elrontottunk. Neki, ennek az erős Istennek van hatalma, Ő tartja kezében a szálakat. Ő az az erős Isten, aki az erejét a megváltó szeretetében mutatta meg”  - hangsúlyozta Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

A hálaadó istentiszteleten szolgált a nagykanizsai református gyülekezet Csillagfény kórusa, valamint a Zalakarosi Női Kar. Igei köszöntőt mondott Nagy Csaba, a Somogyi Református Egyházmegye esperese, Deme Dávid nyugalmazott evangélikus lelkész, Dr. Háda László katolikus plébános, Györfi Bálint, a Baranyai Református Egyházmegye esperese, valamint a körzet polgármesterei nevében Bertók Ferenc, galamboki polgármester.  

Az ünnepség második felében leleplezésre került két emléktábla is, az egyik a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából került elhelyezésre. A másik, amellyel a településen a kezdetektől szolgált lelkipásztoroknak és tanítóknak állított emléket Bedike József presbiter. 

 

A hálaadó alkalom résztvevőit szeretetvendégségre várták a házigazdák az iskola étkezdéjébe.

Köszönjük Istenek, hogy lehetővé tette számunkra, hogy megszépülhetett e nagy múlttal rendelkező gyülekezet temploma.

Szerző: Hella Ferenc

Fénykép: Turi István László


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9173
Összesen 2009. június 2. óta : 40179472