AZÉ 2 - Százötven, újratöltve

ifj. Bellai Zoltán, 2018-03-19 07:38:32

Örömmel és Isten iránti hálával a szívünkben számolhatunk be a nagy sikerű Adj Zengő Éneket című ifjúsági énekeskönyvünkkel kapcsolatos új hírekről, és a lassan, de biztosan útjára induló második kötet munkálatairól.

Munkában a zenekar

Legutóbbi híradásunkban írtunk az első kötet új, javított kiadásának szükségességéről. Mostanra ez „akut” helyzetté vált, hiszen a terjesztők-megrendelők közti átcsoportosításokat beszámítva is elfogyott a tavaly nyomtatott és kiadott mennyiség. Örömmel jelezzük, hogy a javított kiadás utolsó simításai zajlanak, és reménységünk szerint április végén értékesíthető mennyiségben rendelkezésre áll majd. Mivel sokan jelezték, hogy szeretnének további példányokhoz hozzájutni, jelezzük, hogy lehetőség van az előrendelésre. Kérjük, hogy rendelési szándékukat Bellai Veronika szerkesztőnek a bellai.veronika@gmail.com email címen szíveskedjenek jelezni, valamint azt is, hogy hány sima, illetve pendrive-os példányra tartanak igényt!

Időközben a második kötet munkálatai is teljes erőbedobással haladnak. A szerkesztői munka forráskutatással kapcsolatos része gyakorlatilag lezárult. Természetesen úgy, ahogy ez az első kötet esetében történt, minden esetben az eredeti dallamokat és szövegeket részesítettük előnyben, és megállapíthatjuk, hogy nagyon sok esetben még a korszerű és széleskörű lehetőségek ellenére is nehéz volt jó döntést hozni, ám – Istennek legyen hála ezért – sok segítséget kaptunk, aminek köszönhetően egyházzenei ismeretségi körünk – ha csak virtuális módon is – ma már egészen Kanadáig és az Egyesült Államokig terjed.

 

Munkában a zenekar

 A református énekeskönyvben is szereplő énekek nagyjából a kötet egyharmadát teszik majd ki, ezeken túl ifjúsági és gyermekénekek szerepelnek majd nagyobb számban. Ez utóbbiakra különösen nagy hangsúlyt fektettünk, gondolva arra, hogy az egyre nagyobb számú egyházi óvodákban, hittanórákon és gyermekműsorokban, táborokban és a mindennapi, családi életben és közösségben a gyermekek hitét, élményét és tudását mélyebbíthetik.

Zenés áhítatra készülve a ráckeresztúri Drogrehabilitációs Központban

A zenei anyag stúdiómunkálatai a tavalyi év októberében megkezdődtek. A felvételek egy részéből az érdeklődők egy kis ízelítőt is kaphattak, hiszen az adventi időszakban több karácsonyi dal zenei anyagát tettük nyilvánossá a közösségi és videó-megosztó oldalainkon (https://www.youtube.com/channel/UCmSQP2t4FC7bmaxRwc9cmUQ).  
Örömmel számolhatunk be arról is, hogy a 2018. évi KOEN gyermekprogram énekeinek egy részét szintén az AZÉ 2 stúdiófelvételei között rögzíti zenekarunk.

Szintén a szerkesztés részeként folytatódott a fotómellékletek készítése is, Révész Csilla zselízi lelkipásztor eddig további 82 istentiszteleti helyet örökített meg a vetítésekhez.

Ifjúsági énekeskönyvünk 2. kötetének megjelenése ez év nyarán várható. Kérjük - várjuk imádságaikat egészségért, türelemért, kitartásért a következő hónapokban!

ifj. Bellai Zoltán, szerkesztő

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9352
Összesen 2009. június 2. óta : 39873916