„Áldott legyen Istened, az Úr…”

Steinbach József, 2018-04-22 04:00:00

(1Királyok 10) SALAMON NAGYSÁGA… – 1. Sokan hallották Salamon hírét. Sába királynője is eljött csodálni őt. Aztán olvashatjuk Salamon dicséretét, ő korának „sztárja”, „hívő sztárja”, mindenben leg-leg-leg…, és még azon is felül (7).

Salamon bölcs (1–13), gazdag (14–29), és hívő (9); – mindenben toppon van; – ezért mindenki tiszteli; – és mindenki boldog körülötte (8). Az ember lélegzete is eláll, ha rátekint (5).* Jaj, de sok ilyen keresztyén van, eláll a lélegzetem tőlük… – 2. Ez nem cinizmus. Nem. Csak abból a tényből indul ki, hogy Jézus Krisztus nem ilyen volt, hanem: „Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele.” (Ézsaiás 53,3) Megváltónk engedelmes volt mindhalálig, majd megdicsőítette Őt az Isten (Filippi 2,6–11), hogy minket is megváltson ettől a mindenféle hazug, képmutató, önmagunkat, meg az éppen ügyeleteseket sztároló lelkülettől… – 3. Salamonnak egy mentsége van, ez is valójában kegyelem, miszerint Sába királynője rá tekintve az Urat magasztalta. Mindenünk csak azért van, hogy azzal az Úrra mutathassunk… (9). 

Hozzáfűzés az igemagyarázathoz:

A „sikerteológia” alapját is képezheti ez a fejezet, amit a kisegyházak hangsúlyoznak: Hidd az Istent és az megáld, már ebben a világban minden földi jóval.

Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6998
Összesen 2009. június 2. óta : 39871561