Isten közelsége Rembrandt rézkarcain

, 2018-05-28 10:01:44

Két hete nyitotta meg kapuit a pápai református ótemplomban a Pannonia Reformata Múzeum két állandó kiállítással: a Hajlék az örökkévalóságban című rendhagyó egyháztörténeti tárlattal és a Hori titkai című egyiptomi koporsó- és múmiakiállítással. 

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, hogy a múzeum az állandó anyagok mellett időszaki tárlatokat is kínál majd a látogatóknak. Nem kellett sokáig várni erre, zsúfolásig megteltek érdeklődőkkel az egykori lelkészlakásból kialakított termek: Rembrandt rézkarcait tekinthette meg a művészetbarát pápai közönség.

A megjelenteket Halászné Kapcsándi Szilvia, a Pannonia Reformata Múzeum vezetője köszöntötte, majd Köntös László, a pápai Református Gyűjtemények igazgatója szólt arról, hogy a kiállítás kapcsán Jézus azon mondata jutott eszébe, amit tanítványainak mondott: "Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket". - Ez a kiállítás is így jött létre. Nem mi választottuk Rembrandt-ot, hanem a múzeum vezetése kapcsolatba került Thomas Emmerling műgyűjtővel és ő javasolta gyűjteményét a terekbe. Emmerling úr a pápai Esterházy-kastélyba már két kiállítás anyagát hozta el, és most Boros Katalin ügyvezetőnek köszönhetően mi is bekapcsolódhatunk ebbe a sorozatba - mondta Köntös László, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a tárlat létrejöttét.

A teljes beszámoló a Pápa-Ma portálon olvasható el.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5539
Összesen 2009. június 2. óta : 40191775