Egyházmegyei hittanverseny volt Szentgotthárdon

Sisakné Páll Klára, 2018-06-06 09:35:49

Idén, május 26-án, abban a megtiszteltetésben részesülhetett a Szentgotthárdi Református Egyházközség, hogy házigazdája lehetett az Őrségi Református Egyházmegye hittanversenyének. Évről-évre visszatérő és várva várt esemény ez a gyülekezetek hittanosai körében, és ebben az esztendőben sem volt ez másként

. Alsós, illetve felsős kategóriát hirdettek meg, összesen 14 csapat jelentkezett a nemes versengésre. A feladatokat idén is az egyházmegye katechetikai előadója, Németh Tamás lelkipásztor állította össze.

A nyitó áhítatot a templomban a házigazda lelkész tartotta a kősziklára épült ház példázatát véve alapul, és a közösen tanult ének is ehhez a tematikához illeszkedett. A témaválasztás nem volt véletlen, hiszen az idei hittanversenyre Jézus példázataiból kellett felkészülni.

A közös áhítat után mindenki átvonult a Széchenyi István Általános Iskolához, ugyanis itt, illetve ennek környékén voltak a vetélkedő helyszínei. A tesztek megírására az iskola ebédlőjében nyílt lehetőség. Érdekes helyszínnek ígérkezett a Nagyboldogasszony plébániatemplom templomgalériája, valamint a pincegalériája, a barokk kertben lévő színpad, illetve a játszótér is. Az aranymondások felmondása, a tékozló fiú példázatának eljátszása, tárgyfelismerés, betűhálóban való halászás - többek közt ezen versenyszámokban mérték össze tudásukat, rátermettségüket a csapatok.

Az időjárás kedvezően alakult, a gyerekek felkészültek voltak. Idén a legügyesebbeknek mind alsós, mind felsős kategóriában a sárváriak bizonyultak, de minden csapat derekasan küzdött, jó hangulatú délelőttöt tölthettünk együtt. Nemcsak a győztesek, hanem mindenki ajándékkal, és reménység szerint kedves emlékekkel távozott.

Sisakné Páll Klára, Szentgotthárd

Forrás: Őrségi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 24., Wednesday,
György napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 19806
Összesen 2009. június 2. óta : 40243999