A lelkipásztori egzisztencia problémái - lelkésztovábbképzés volt Balatonfüreden

Németh Tamásné Schédl Tímea, 2018-10-01 08:49:35

2018. szeptember 27-29. között tartotta a Dunántúli Református Egyházkerület lelkésztovábbképző konferenciáját Balatonfüreden, a Siloám Otthonban, amelynek vezérfonala – A lelkipásztori egzisztencia problémái – volt.

A nyitó istentiszteleten Köntös László a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője hirdette Isten igéjét a Máté evangéliuma 13,1-9 alapján.

Máté László a Tatai Református Egyházmegye esperese ­­­– Hogyan lettem és miért vagyok lelkipásztor? Mit vár tőlem, aki elhívott a szolgálatra? – címmel megtartott előadásával kezdődött a továbbképző programja.

A következő napon Dr. Barta Zsolt docens (PRTA) beszélt a lelkipásztor személyét érintő gyülekezeti elvárásokról, majd Dr. Németh Tamás rektor (PRTA) szólt arról, hogy mit jelent a lelkipásztori szolgálat és a hitvédelem. A tematika Dr. Szabó Előd docens (PRTA) előadásával folytatódott, aki arról tájékoztatta a jelenlévőket, mit várhat el a világi közösség a gyülekezettől és lelkipásztorától?

A záró előadást Dr. Kocsev Miklós a KRE HTK dékánja tartotta – A lelkipásztor gyülekezetképe – címmel. A dékán részletesen kifejtette, mit várhat el és mi az, amit jogosan vár el a lelkipásztor a gyülekezetétől?

Reggeli bibliatanulmánnyal szolgált Dr. Hanula Gergely professzor (PRTA), és Dr. Balla Ibolya prorektor (PRTA). Csütörtök este Szabóné Dr. László Lilla, a PRTA docense tartott meditatív elcsendesedést, péntek este Dr. Németh Tamás rektor áhítatát hallgatták a lelkipásztorok.

Az előadók és a résztvevők az előadások után élénk beszélgetésekben vitatták meg, hogy a lelkipásztoroknak és a gyülekezeteknek egyaránt szeretni és becsülni kell egymást.

A továbbképzés úrvacsorás istentisztelettel zárult, melyen Steinbach József, az egyházkerület püspöke a lelkipásztori szolgálathoz elengedhetetlen reménységről prédikált a Filippi 2,19-24 alapján.

A továbbképzés mindenki számára lelki és szellemi megújulást jelentett, és erősítette a lelkipásztori közösséget.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8686
Összesen 2009. június 2. óta : 39862443