Őrségi hittanverseny

Németh Tamás , 2019-07-23 09:23:22

Az idén Zalaegerszeg adott otthont az egyházmegyei hittanversenynek, amelyre 11 csapat közel 50 hittanosa nevezett, s amelyen a kísérőkkel együtt mintegy 80 fő vett részt.

A várva várt megmérettetésre olyan bibliai történetekből kellett felkészülni a gyermekeknek, melyekben gyermekek szerepelnek. Otthon, előre elkészíthető rajzokért is külön plusz pontokat lehetett kapni. A verseny rövid templomi áhítattal kezdődött, melyet Hodánicsné Bíró Tünde, zalaegerszegi Nagytiszteletű asszony tartott. A verseny szervezője, Németh Tamás celldömölki lelkipásztor ismertette a játékszabályokat, majd útnak indultak a csapatok, a város négy pontjára kijelölt állomásokra, ahol különböző szellemi és ügyességi feladatokat kellett megoldani. Volt teszt, memoriterfelmondás, szókereső feladatok ill. célba dobás. A finom ebédet követően a versenyzők már izgatottan várták az eredményhirdetést, melyre a helyi gyülekezet segítőinek is köszönhetően hamarosan sor is kerülhetett. A legjobban a legnépesebb küldöttséget képező sárvári hittanosok szerepeltek, akik az alsósok kategóriájában az első két helyet szerezték meg (harmadikak lettek a becsvölgyeiek), míg a felsősök között a helyi egerszegi csapat mögött a képzeletbeli dobogó 2.és a 3. fokára állhattak fel!

A jó hangulatú együttlét az oklevelek és a jutalmak kiosztásával, valamint a szervező lelkész áldásmondásával fejeződött be!

 

Németh Tamás Celldömölk

Forrás: Az Őrségi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. August 21., Wednesday,
Sámuel , Hajna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3380
Összesen 2009. június 2. óta : 17025381

Ige Mellett
REPOSZT

Az emberi üzemmód tragikus

mennyire cool lett a klímaválság miatt aggódni. Hemzsegtek az angol nyelvű közhelyek, lelkes és jóhiszemű tinédzserek főszerepben, táblák a közelgő klímakatasztrófáról, slampoetryk, s persze volt ...
... Tovább

Dokumentumtár

csillagpont

Formátum:.pdf
Méret: 120.4 KB

Hajdú Zoltán Levente szóládi lelkipásztor a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó záró istentiszteletén elhangzott igehirdetése

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

ünnepi istentisztelet

Formátum:.mp3,
Méret: 17.3 MB

Igét hirdet: Lentulai Attila esperes

Hanganyag letöltése