"Gyere utánam" - Napközis Bibliai Tábor volt Dégen

Imre Bálint, 2019-08-14 10:08:38

A Dégi Református Egyházközség 2019. július 1-07 között tartotta ökumenikus napközis táborát a gyülekezeti ház és a templom közös udvarán. Ez az egy hét igazán mozgalmas volt. 

Minden reggel áhítaton vettünk részt, amely alapjául szolgált az adott nap bibliai csoportfoglalkozásának. A tábor ideje alatt sokat kézműveskedtünk, sportoltunk, énekeltünk, beszélgettünk, strandoltunk Siófok Aranypartján, egy éjszakát sátraztunk a gyülekezeti ház udvarán, és a kirándulásból is kivettük részünket.

 Minden évben elmegyünk egy napot kirándulni, amelynek helyszíne az idén Csákberény és Csókakő vára volt. .

 A legfontosabb azonban mégis a Biblia történetek voltak, amelyeken keresztül próbáltuk megismertetni a gyerekekkel a meghallgató, megsegítő és gondviselő Istent.

Jó volt látni, megtapasztalni, hogy a gyermekek milyen nagy örömmel vettek részt az éneklésben, az áhítatokon, a csoportfoglalkozásokon, és azt, hogy hogyan tudnak egymásnak segíteni és együtt játszani kicsik és nagyok.

Szeretném megköszönni a Mezőföldi Református Egyházmegye, a Dégi Református Egyházközség, valamint a helyi Önkormányzat, vállalkozók és a szülők segítségét és támogatását. A sok segítőnk közül szeretném kiemelten megköszönni Gyülekezetünk tagjainak segítő munkáját a gyermekek között végzett szolgálatban: a gyermekek felügyeletében és a finom ételek elkészítésében.

Hálás vagyok, hogy minden évben együtt tölthetünk a gyermekekkel egy csodálatos hetet, amelyen közelebb vezethetjük a gyermekeket a mi Urunkhoz! Mindenért egyedül Istené a dicsőség!

 

Imre Bálint esperes-lelkipásztor

Forrás a Mezőföldi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 23., Tuesday,
Béla napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5451
Összesen 2009. június 2. óta : 40219247