Református hittanverseny volt Nagyigmándon

Sugár Tamás, 2020-01-10 14:17:45

Zsivajtól volt hangos november 16-án, szombat reggel a Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola. Talán ez természetes is lenne egy iskolában, ha nem szombati napról lenne szó. Hittanversenyre érkeztek sokan a Tatai Református Egyházmegye területéről, hogy megmérettessenek tudásban és kreativitásban.

Hosszú ideig tartott a szervezés, hiszen az irányvonalakat már valamikor július elején papírra vetetették a szervezők. Az iskola vezetése támogatta a program megvalósítását. Az önkormányzat átvállalta az étkeztetés szervezését és lebonyolítását. Lelkészek kidolgozták a hittankérdéseket, helyi pedagógusok köre pedig megalkotta a kreatív feladatokat. A gyülekezetre hárult a berendezkedés és szeretetvendégség megszervezése. Sok vonalon folyt tehát a szervezés, hogy amikor eljött az alkalom, készen várhassuk a 138 versenyezni vágyó, jól felkészült gyermeket, és kísérőiket.

 Három korcsoportban összesen 22 tanteremben zajlott le a verseny. Minden tanteremben egy helyi pedagógus és az egyházmegyéből egy lelkész/hitoktató vizsgáztatott. A gyerekek jól felkészülten érkeztek, öröm volt látni és hallani őket.

Aki még nem került sorra, vagy már végzett, a tornaterembe telepített fajátékokkal és rajzzal lazíthatott el. A bolognai spagettit nagy megelégedéssel fogadták ebédre a gyerekek, miközben azért az asszonyok által készített sütemények és pogácsák is bőven fogytak.

 

 

Az eredményhirdetésre már tetőfokára hágott az izgalom, vastaps kísérte minden oklevél és ajándék kiosztását. A versenyzők emlékbe egy a nagyigmándi református templom képét is magán hordozó bögrét vihettek magukkal.

 

Óriási kihívás, szervezés és munka egy hittanverseny lebonyolítása. Ugyanakkor csodálatos érzés. Egy segítő így fogalmazta meg: „de jó volt ennyi boldog gyermeket együtt látni". Köszönünk mindenkinek, aki segített és részt vett, akár szabadnapját is feláldozva, az alkalom lebonyolításában. Köszönjük az Úr Istennek az áldását az alkalmon, s kérjük, Ő vigyázza e gyermekek útját, hogy néhány évtized múlva már felnőttként, akár presbiterként, gondnokként szolgálhassák gyülekezetüket.

 

Sugár Tamás

A Hittanverseny eredményi megtekinthetők ide kattintva

Forrás: Tatai Református Egyházmegye honlapja 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8898
Összesen 2009. június 2. óta : 39873462