Tájékoztatás az adventi-karácsonyi istentiszteletekkel kapcsolatban

, 2020-12-02 12:38:57

Nagytiszteletű Lelkipásztor Asszony!
Nagytiszteletű Lelkipásztor Úr!
Kedves Szolgatársaink!

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsának mai ülésén, a jelenleg érvényben levő veszélyhelyzet kapcsán szó volt az adventi, karácsonyi istentiszteletek megtartásának lehetőségéről.

Az Elnökségi Tanács kérte a kerületek elnökségét, hogy a Tanács ajánlásáról tájékoztassa a kebelbéli gyülekezeteket.

A tanácskozás ajánlása szerint, 2020. december 6., advent 2. vasárnapjától, a most hatályban lévő kormányzati és biztonsági előírások szigorú betartásával- kézfertőtlenítés, kötelező maszkhasználat, az ülőhelyek, kilincsek fertőtlenítése, biztonságos távolságtartás érdekében ülőhelyek kijelölése - egymásért különösen is felelősséget érezve, lehet személyes jelenléttel templomi istentiszteletet tartani!


Ahol emellett az online közvetítéseket továbbra is biztosítani tudják,az még nagyobb lehetőséget kínál ebben a nehéz helyzetben a testvérek elérésére

Karácsonykor - szintén a korábban bevezetett biztonsági előírások betartásával - a templomi úrvacsoraosztás is lehetséges. Ahol a karácsonyi úrvacsoraosztást online is tudják közvetíteni, ott a húsvéti gyakorlat szerint, otthon is vehetnek úrvacsorát házi istentisztelet keretében azok, akik még nem tudnak eljönni az ünnepi úrvacsorás istentiszteletre.

Advent további vasárnapjaitól a köztévé csatornáinreformátus istentisztelet közvetítés is látható lesz, az ünnepen úrvacsoraosztással.
Ebbe is bekapcsolódhatnak családi körben azok, akik személyesen nem tudnak úrvacsorával élni.

A december 24-i istentiszteletet, illetve azokat az istentiszteleteket, amelyeken nagyon sokan vannak,és a körülmények lehetővé teszik, egy rövid szabadtéri alkalom keretében is meg lehet tartani.

Természetesen, ezután is lehetőség van arra, hogy ahol úgy ítélik meg továbbra is csak online tartsanak istentiszteletet.

Az ajánlásban szerepel az is, hogy az ünnepi családi istentiszteletet, illetve a gyermekek karácsonyi szolgálatát, javasoljuk online megoldani, vagy más megoldást keresni a személyes jelenlét helyett!

Kérjük kövessék és minden tekintetben legyenek figyelemmel a kormányzati előírásokra, mert azoknak betartása mindig irányadó!

Kérjük, akinek kérdése van, segítségre van szüksége az esperesi hivatalok felé jelezze!

Együtt könyörögjünk Urunk megtartó kegyelméért! Imádságos szeretettel gondolunk mindenkire! Köszönjük mindenkinek mostani és egész évben való hűséges szolgálatát helytállását!

"...nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki megtörte a halál erejét és világosságra hozta az elmúlhatatlan életet." (2Timóteus 1, 10)

Áldott adventi időt és áldott karácsonyi ünneplést kívánva
Steinbach József püspök
Dr. Huszár Pál főgondnok


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7055
Összesen 2009. június 2. óta : 39860812