„És ne szabjátok magatokat e világhoz…” (Róma 12,2)

Márton Gergely, 2021-06-07 18:46:18

2021. június 5-én a Tatai Református Egyházmegye ünnepi közgyűlést tartott Ácson. Steinbach József püspök igei szolgálata után iktatták be hivatalába Gerecsei Zsolt esperest és Dr. Balogh Zoltán egyházmegyei gondnokot.

A Tatai Egyházmegye összetartó, szolgatársi és lelki közösségben is egységes. Ezt szimbolizálta az is, hogy két korábbi esperes is szolgált a közgyűlésen: Bátky Miklós esperes úr igei szolgálattal, Máté László esperes úr pedig az eskütételt vezette.

Az új esperest, a munkatársakat és az egyházmegyét köszöntötte: a Dunántúli Kerület részéről Dr. Nemes Pál Egyházkerületi főgondnok; az esperesi kar nevében Imre Bálint, a Mezőföldi Egyházmegye esperese; a Tatai Egyházmegye lelkészeinek nevében Máté László; a felvidéki Komáromi Egyházmegye üdvözletét tolmácsolta Dr. Czinke Zsolt; Ács község elöljárója, Dr. Szentirmai István, a város nevében ajándékkal is köszöntötte az új esperest. Hivatalba lépésük alkalmával gratulált a térség országgyűlési képviselője, Czunyiné Bertalan Judit, és támogatásáról biztosította az új vezetőséget,

Videónkban az esemény összefoglalóját nézhetik meg. Az új esperes terveiről a közeljövőben a megvanirva.hu oldalunkon számolunk be, a beiktatáson elhangzott székfoglalókról pedig bővebben a Dunántúli Református Lap következő számában olvashatnak. 




Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 25., Thursday,
Márk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 28203
Összesen 2009. június 2. óta : 40275522