Felhívás a keszthelyi tűzeset kapcsán

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2021-06-09 15:45:03

„..cselekedjünk jót mindenekkel, kiváltképen pedig a mi hitünknek cselédeivel.” (Galata 6,10)
A közelmúltban történt keszthelyi tűzesettel kapcsolatban a Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtést kezdeményez.

 

A közelmúltban történt keszthelyi tűzesettel kapcsolatban a Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtést kezdeményez.

Kiégett és teljesen lakhatatlanná vált egy tizenkét lakásos társasház Keszthelyen. A helyi önkormányzat megkezdte a károsultak igényeinek felmérését és lehetőségeihez mérten igyekszik segítséget nyújtani számukra. E tragikus esemény a keszthelyi református gyülekezet egyik tagját is érintette, mert szeretett kántoruk, Henter Lóránt családjának otthona is megsemmisült. Odaveszett egy egész élet munkája, megélhetésének létszükségletű eszközei. Istennek hála emberéletben nem esett kár. A Keszthelyi Református Egyházközség azonnal segítséget ajánlott az átmeneti lakhatás megoldásában és gyorssegélyben is részesítette a családot, melyhez a Magyar Református Szeretetszolgálat is hozzájárult kuratóriumi keretéből 200.000.- forinttal, illetve a Dunántúli Református Egyházkerület is ugyanekkora összeggel támogatta a bajbajutottakat. 

A nehéz helyzetbe került gyülekezeti kántor 30 esztendeje lelkes tagja a gyülekezetnek. Sajnos a vírus miatt elveszítette a munkahelyét, hiszen korábban Hévízen az egyik szállodában zenélt. A mostani tragédia csak rontott a helyzetén, lelkileg is nehéz időket él meg. 

Azon tiszteletteljes kéréssel fordulunk gyülekezetükhöz, hogy amennyiben lehetőségük van rá, csatlakozzanak a Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtéséhez az adomany.jobbadni.hu oldalon vagy az alábbi számlaszámra történő utalással: 10702019-85008898-51100005 (Közlemény: Keszthely)

Arra kérjük a gyülekezeteket, hogy lehetőségeikhez mérten egy júniusi perselypénzt ajánlanak fel a család részére, hogy a lakhatásuk véglegesen biztosított legyen. 

Bízunk benne, hogy közösen segíthetjük testvérünket.

Kérjük, hordozzák imádságban a károsult családokat! Életükre és szolgálatukra Isten gazdag áldását kívánjuk! 

Budapest, 2021. 06. 04.

Steinbach József püspök, MRE Dunántúli Református Egyházkerület
Czibere Károly kuratóriumi elnök, Magyar Református Szeretetszolgálat
Juhász Márton ügyvezető, Magyar Református Szeretetszolgálat



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 12681
Összesen 2009. június 2. óta : 39877251